Köksal, “Bu adım bayilere nefes aldıracak”

Akaryakıt bayileri, ana dağıtıcı firmalar tarafından oluşturulan elektronik satış sistemleri ile tüketiciye sağlanan indirimleri yapma zorunluluğundan kurtuldu.

info@karadenizekonomi.com / 28.03.2022

Köksal, “Bu adım bayilere nefes aldıracak”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt piyasasında ana dağıtıcı firmalar tarafından geliştirilen taşıt ve plaka tanıma sistemleri kapsamında yapılacak indirimlerin nasıl yürütüleceğine dair yeni bir karar aldı. Karar ile taşıt tanıma sistemlerinde dağıtım şirketlerinin verdiği indirime bayilerin katılma zorunluluğu kaldırıldı.

Yürürlüğe girmesi beklenen EPDK kararına göre, akaryakıt dağıtım şirketlerinin Taşıt Tanıma Sistemi'nden merkezi olarak uyguladıkları indirimlere bayiler bundan sonraki süreçte katılmak zorunda kalmayacaklar. Dağıtım şirketleri müşterileriyle yapacağı anlaşmalarda sadece kendi kâr oranları (ana dağıtıcı kârı) üzerinden pazarlık yapacaklar.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Yüksek İstişare Konseyi Genel Sekreteri Bahtiyar Köksal, elektronik sistem üzerinden yapılan satışların yeniden düzenlenmesi için PÜİS olarak girişimlerde bulunduklarını hatırlattı. Köksal, “PÜİS bayilerin mağduriyetine neden olan elektronik sistemlerle yapılan satışlardaki indirimlerin bayilerden alınmaması için uzun zamandır mücadele veriyordu. Bu kararın alınmasına vesile olan ve emeği geçen Bakanlarımıza, milletvekillerimize, EPDK Başkanına, Kurul Üyelerine, EPDK’nın tüm yetkililerine ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, sektör için yapılan bu düzenlemenin akaryakıt bayilerine ve sektörün tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Yapılan düzenleme ile bayilerin içinde bulundukları sorunların bitmediğini de sözlerine ekleyen Köksal, atılan bu adımın bayilere önemli bir ölçüde nefes aldıracağını söyleyerek nakliye maliyetlerini dağıtım payından ayıracak bir düzenlemenin de en kısa sürede yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar