Doğu Karadeniz Turizmcileri Kayıt Dışı İşletmelerden Şikayetçi

Türkiye'nin en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Doğu Karadeniz'de turizmciler, kayıt dışı çalışan işletmeler nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor.

info@karadenizekonomi.com / 12.07.2024

Doğu Karadeniz Turizmcileri Kayıt Dışı İşletmelerden Şikayetçi

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna, bölgeye yurtdışından gelen uçak ve turist sayısının artmasına rağmen otellerin doluluk oranlarının geçen yıla göre düştüğünü belirtti. Tuna, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Turist sayısındaki artışın hem acentelerin hem otellerin doluluk oranlarına yansımadığını ifade eden Tuna, kayıt dışı tesislerin bölgede fazlalığına dikkat çekerek, bu durumun turizm sektörüne zarar verdiğini dile getirdi. Bakanlığın aldığı kanun tasarısına rağmen, sahada denetimlerin yetersiz olduğunu ve kayıt dışı tesislerin kapatılmadığını belirtti.

Tuna, yerel idarelerin ve turizm il müdürlüklerinin kaçak tesislere karşı daha ciddi adımlar atmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, bölgede kaçak rehber ve transfer firmalarının da vergi kaybına sebep olduğunu belirterek, bu firmaların denetlenip gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

TÜRSAB'ın sahada denetim yapan tek kurum olduğunu ve yeterli desteği alamadığını belirten Tuna, Bakanlığın çıkardığı kanunların yerel idareler tarafından uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar