Doğu Karadenizlilerden demiryolu için güç birliği!

TOBB Doğu Karadeniz oda borsa bölge toplantısından “Güç birliği içinde bölgesel olarak kalkınmalıyız” mesajı çıktı.

info@karadenizekonomi.com / 13.09.2024

Doğu Karadenizlilerden demiryolu için güç birliği!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu Karadeniz Bölgesi Odalar ve Borsalar Müşterek toplantısı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda turizmden ulaşıma, yatırımlardan teşviklere kadar yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu, çalışma grubu oluşturularak sorunlara çözüm aranması, bölge iş dünyasının tek ses halinde hareket etmesi kararlaştırıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük ile Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu’nun da katıldığı toplantıda, oda – borsa başkanları, illerdeki güney çevre yolu geçişlerinin Ordu örneğinde olduğu gibi acilen yapılmasını, böylece ulaşım ve şehirleşmede rahatlama sağlanacağını,   Samsun-Sarp otobanının, Samsun-Sarp demiryolu projesiyle eş zamanlı yürütülmesini, Doğu Karadeniz’i orta koridora bağlayacak hazırlıkların yapılmasını, Samsun-Sarp otobanı ve demiryolunun dikey bağlantılarla güneye bağlayacak çalışmalar yapılmasını, Sarp sınır kapısından yaya ve tır geçişlerinin rahatlatılması için acil önlem alınmasını dile getirildi.

Oda ve borsa başkanları ayrıca, turizm, ulaşım-lojistik, çay, teşvik, kapsamı, fındık başta olmak üzere belirlenecek alanlarda çalışma gruplarınca hazırlanacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar