DOKAP'ta 2024 Yatırım ve Proje Değerlendirme Toplantısı

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından düzenlenen toplantıda il genelindeki imar planları ve fındık çarşısı konuları ele alındı.

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2024

DOKAP'ta 2024 Yatırım ve Proje Değerlendirme Toplantısı

2014-2023 Yıllarında DOKAP'tan 137 Projeye 1.228 Milyar TL Destek

DOKAP Başkanlığı'nın 2014-2023 yılları arasında turizm, tarım, sulama, hayvancılık, eğitim, kültür ve sosyal sektörlerde Giresun'da uyguladığı toplam 137 projeye 1.228 milyar TL destek sağladığı açıklandı. Bu desteklerin bölge halkının gelir düzeyinin artırılmasına ve bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sunduğu vurgulandı.

Yeşil Yol Projesine 666 Milyon TL Harcandı

Toplantıda, DOKAP tarafından Giresun'un ulaşım altyapısının iyileştirilmesi için gerçekleştirilen Yeşil Yol projesi de gündeme geldi. İl genelinde, Yeşil Yol projesi kapsamında 50,80 km stabilize yol, 134,20 km asfalt yol, 48 km yol bakım, 2,68 km parke, 26,90 km beton kaplama ve 2 adet köprü yapımı için toplam 666.547.817 TL harcandığı belirtildi.

Giresun’da Kültür ve Turizme Büyük Yatırım

İlde turizmi geliştirme amacıyla 5 turizm merkezi ve koruma-gelişim bölgeleri içerisinde; 11 turizm alanı, 2 günübirlik tesis alanı, 2 mesire alanı, 1 turizm-spor alanı, 1 spor alanı ve 1 kış merkezi için imar planı çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Bu yatırımların, Giresun'un kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılması ve geliştirilmesi için önemli bir adım olduğu ifade edildi.

DOKAP’a Teşekkür ve Geleceğe Dönük Kararlılık

"İlimizin kalkınmasında önemli rolü olan DOKAP Başkanlığımıza verdikleri desteklerden dolayı Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, Milletvekillerimiz Ali Temür ve Nazım Elmas’a, DOKAP Başkanımız Hakan Gültekin’e ve emeği geçen herkese şükranlarımı iletiyorum. İlimiz için yapılan tüm yatırımların takipçisiyiz."

Toplantıda, Giresun’un gelişmesi ve kalkınması için DOKAP’ın sunduğu desteklerin önemine değinildi. İl genelindeki yatırımların takip edileceği ve bu süreçte bölgenin kalkınması için kararlılıkla çalışılacağı vurgulandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar