İnşaat Sektöründen Sanayi Odasına: ‘’Mesleki Yeterlik Kursları İstiyoruz’’

İnşaat sektöründe son bir yılda yaşanan maliyet artışları, sektör temsilcilerini fiyat politikalarını gözden geçirmeye zorluyor. Karadeniz Ekonomi Programı'nda konuşan DA Yapı İnşaat İşletme Sahibi Dilara Ateş, sektördeki maliyetlerin %70'e varan bir artış gösterdiğine dikkat çekti.

info@karadenizekonomi.com / 3.06.2024

İnşaat Sektöründen Sanayi Odasına: ‘’Mesleki Yeterlik Kursları İstiyoruz’’

 

Bu durumun fiyat politikalarını nasıl etkilediğini açıklayan Ateş, önceki dönemde aylık süreli fiyat teklifleri verebildiklerini ancak günümüzde bu tekliflerin bir günlük geçerliliğe sahip olduğunu dile getirdi. Müşterilerini korumak için tedarikçi firmalarla yakın iş birliği içinde olduklarını belirten Ateş, sektördeki bu değişime dikkat çekti.

Kalifiye personel eksiliği önemli bir sorun

DA Yapı İnşaat İşletme Sahibi Dilara Ateş, Türk Lirası'nın değer kaybı nedeniyle birçok ustanın yurt dışında iş bulduğuna ve bu durumun sektörde kalifiye eleman eksikliğine yol açtığına da değindi. Mesleki yeterlilik belgesine sahip ustaların önemine vurgu yaparak, ticaret ve sanayi odalarından mesleki yeterlik kurslarının açılmasını talep etti.

 

Boztepe için kentsel dönüşüm

Ateş: Doğaya uygun yapılaşmak zorundayız

 

Ateş, Ordu ekonomisinin gelişimine yönelik düşüncelerini paylaşırken, şehirdeki turizm potansiyeline de dikkat çekti. Boztepe'deki yamaç paraşütü pistinin önemine işaret ederek, bu aktivitenin turizm açısından önemli bir değer olduğunu belirtti. Ancak, eksik iniş pisti gibi altyapı eksikliklerinin turizmin gelişimini engellediğini dile getirdi. Ayrıca, Boztepe'deki yapılaşmanın kontrolsüz olduğunu ve doğaya zarar verdiğini belirtti. Bu nedenle, kentsel dönüşüm adı altında yapılaşmanın düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Asel GÜRSOY

Röpo:Murat GÜRSOY

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar