KARADENİZ’E FINDIK GÖÇÜ BAŞLADI

Batman’da yüzlerce işsiz, fındık hasadının gelmesiyle Karadeniz bölgesinin yolunu tuttu. Minibüs ve otobüslerle Karadeniz Bölgesine giden mevsim tarım işçileri, Batman’ın bazı ücra mahallesinin bir bölümünü boşalttı.

info@karadenizekonomi.com / 7.08.2024

KARADENİZ’E FINDIK GÖÇÜ BAŞLADI

TARIM İŞÇİLERİ GÖÇ YOLUNDA

Karadeniz’de fındık hasat sezonunun gelmesiyle Batman’daki mevsimlik tarım işçileri, Ordu’nun yolunu tutuyor. Batman’ın ücra mahallelerinden yaklaşık 5000 tarım işçisi, Karadeniz Bölgesi’ne fındık hasadı için gidiyor. Kiraladıkları minibüs ve otobüslerle Karadeniz Bölgesi’nin yolunu tutan Batmanlı tarım işçileri, fındık toplama sezonunun bitimine kadar Ordu başta olmak üzere Karadeniz’in birçok kentini adeta mesken tutuyor.

YAZ MEVSİMİMİZ ORDU’DA GEÇİYOR”

Ordu’da mevsimlik tarım işçileri için belirlenen konaklama alanına kurulan çadırlarda kaldıklarını belirten Batmanlı bazı tarım işçileri, “Fındık hasadının başladığı dönemlerde kalabalık ailelerimizle Karadeniz bölgesine gidiyoruz. Bu mevsimde geçimimizi fındık toplayarak sağlıyoruz. Batman’ın aşırı sıcaklarından uzaklaşabilmek için serin bölgenin adreslerinden biri de Karadeniz bölgesidir. Çoluk ve çocuklarımızla bu mevsimi Karadeniz Bölgesi’ndeki fındık hasadında geçireceğiz” dediler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar