Ordu-Giresun Havalimanı Kapasitesi Artırılıyor

Ordu-Giresun Havalimanı'nda önemli bir genişletme çalışması başlatıldı. TBMM İdari Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Piraziz Belediye Başkanı M. Esat Ayyıldız ve Belediye Meclis Üyeleri, Ordu-Giresun Havalimanı Müdürü Zeki Şensoy'u ziyaret ederek projeyle ilgili detayları paylaştı

info@karadenizekonomi.com / 10.09.2024

Ordu-Giresun Havalimanı Kapasitesi Artırılıyor

 

Yeni İnşaat Çalışmaları Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında ihalesi yapılan “Ordu-Giresun Havalimanı Apron Genişletilmesi ve PAT Sahaları Onarımı” projesi kapsamında, ilave apron kazı, dolgu ve beton imalatları ile yeni taksiyolunun piste uzak olan kısımlarının kazı, dolgu ve asfalt imalatları tamamlandı.

Uçak Park Alanları Artacak

Projeyle birlikte havalimanına 4 adet ilave uçak park sahası yapılacak. Ayrıca, mevcut taksiyoluna alternatif olarak ikinci bir taksiyolu inşa edilecek. Bu kapsamda, yeni taksiyolunun piste bağlantısının son imalatları için drenaj sistemleri, özel aydınlatma, yönlendirme levhaları, asfalt ve beton imalatları gibi çalışmalar yapılacak.

Havalimanı Kapatılacak

Bu çalışmalar nedeniyle havalimanı, 16 Eylül-05 Kasım tarihleri arasında 50 gün süreyle uçuş trafiğine kapatılacak. Bölgede turizm ve fındık sezonunun yanı sıra eğitim öğretim dönemi dikkate alınarak bu tarihler seçildi. Ayrıca, pistin asfalt döküm işleminin yaz döneminde yapılması gerektiğinden, kapalı kalma süresi bu tarihlere göre belirlendi.

Uçuşlar Artacak

Çalışmalar tamamlandıktan sonra, havalimanında aynı anda 9 uçağın park edilebileceği bir kapasiteye ulaşılacak. Yurt içi ve yurt dışı havalimanlarına direkt uçuşların artırılması için görüşmeler yapılacak. İlgili mercilere, yüklenici firmanın işi en kısa sürede bitirmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı bilgisi iletildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar