Ordu ve Giresun iş dünyası zirvesinden çağrı “Ortak hareket etmek zorundayız”

Ordu ve Giresun iş dünyasına yön veren isimler önemli zirvede bir araya geldi. İş insanları, iki şehrin geleceğinin ortak hareket ederek çok daha iyi noktalara geleceğine dikkat çekerek, birlikte hareket etme vurgusu yaptı

info@karadenizekonomi.com / 26.12.2022

Ordu ve Giresun iş dünyası zirvesinden çağrı “Ortak hareket etmek zorundayız”

Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Giresun Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Aykut Gezmiş de katıldı. Toplantıdan iki ilin ekonomik ve sosyal kalkınması adına birliktelik vurgusu yapıldı.

DAHA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Ordu SİAD Başkanı Kadir Engin, iki şehrin daha da güçlenmesi adına birlikte hareket edilmesinin şart olduğunu ifade ederek, “2023’te ortak hareket etme adına girişimlerimizi artırmalıyız. Bunun yolu da birliktelikten geçiyor. İki şehir de ekonomik olarak küçülmeye devam ediyor. Büyümek istiyorsak, ortak hareket etmeliyiz. Bu buluşmanın da gücümüzü toparlamamız adına önemli bir adım olarak görüyoruz. İki şehrin sadece fındığı dayalı iş modelini artık kabul etmemeliyiz. Ordu ve Giresun; sanayide, eğitimde, ulaşımda, turizmde çok daha iyi noktalarda olmayı hak ediyor. Hep beraber olursak, güçlerimizi birleştirirsek çok daha güçlü olacağız” dedi.

ORTAK PLATFORM KURALIM

Toplantının iki şehrin geleceği için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Giresun SİAD Başkanı Aykut Gezmiş, “Giresun karşılaması ile Ordu karşılamasını karşı karşıya oynuyoruz ama omuz omuza işler yapmakta zorlanıyoruz. İstanbul nüfusuna baktığınız zaman en çok göç veren iller Kastamonu, Ordu, Giresun, Trabzon, Sivas. Giresun'un iki milyon nüfusu var. 450 bini şehirde yaşıyor. Yani bir milyon beş yüz elli bini dışarıda. Almanya, ABD’nin yanı sıra; İstanbul, Bursa gibi illerde yaşıyorlar. Ordu da aynı kaderi paylaşıyor. Ben 2009-2010 yıllarında CHP İl Başkanlığı da yaptım. Ordu-Giresun Havalimanı'nın gündeme gelmesinde çok önemli katkılarım var. Olumlu bir dil kullanmaya çalışıyoruz. Türkiye'de iş hayatı zor, Karadeniz'de çok daha zor. Parçalanarak veya küçülerek giden bahçeler, parçalanarak küçülerek gidilen iş yerleri maalesef bizi büyük sermayelerden uzak tuttu. Aslında omuz omuza versek 3-5 yatırımcı bir araya gelse, büyük yatırımlara ev sahipliği yapabilecekken maalesef bunlardan geri kaldık. Bir çikolata markası yaratamayan bir Karadeniz Bölgesi’nden bahsediyorum. Güvenilir şehirleriz. Bu nedenle, eğitimde ve turizmde çok önemli potansiyelimiz var ancak bunları bir türlü böyle uluslararası standartlara getiremiyoruz maalesef. Eleştirmeyi ve negatif dil kullanmayı seviyoruz belki. Aslında bir araya gelsek Ordu ve Giresun'u ben hiç ayrı görmüyorum. Hem tip olarak benziyoruz hem şive olarak benziyoruz. Oyunlarımız benzer. Aslında güç birliği yapılsa çok büyük işler çıkabilir ama her nedense bunu bir dil olarak geliştiremedik. Belki bir kültür olarak geliştiremedik. GİSİAD olarak yat limanı, özel üniversite, adaya teleferik gibi projeler geliştirdik. Burada da ortak beklentilerimiz var. Ordu’ya yeni kurvaziyer gemisi gelmiş, bunu bir ileri noktaya da taşıyabiliriz. Ordu ve Giresun güvenlik açısından sorunu olan iller değil. Dolayısıyla burası turizm ve eğitim de gelişebilir. Sanayide de gelişebilir. Yeter ki buna inanan bir taban oluşturalım. Bunun propagandasını yapalım. Propagandasını yapabilmek için de bu tür STK'lar önemli. O yüzden başkanımın bu davetine icabet ettik, sizlerle tanışalım istedik. Bundan sonra da her zaman bir araya gelelim. İki ilin iş hayatını birleştirmede bir öncü olunabilir. Bir ortak bir platformda bir araya gelinebilir. İnşallah bu ziyaret ileride de güzel iş birliklerine, güzel dostluklara vesile olur. Hepinize misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yaren kaya

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar