Atem Wood, üretmeye devam ediyor

Atem Wood, palet sektöründeki yatırımlarına yenilerini katmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 8.02.2022

Atem Wood, üretmeye devam ediyor

Havza DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, palet sektöründe yatırımlarına hız veren Atem Wood’un fabrikasını ziyaret etti.

Atem Wood fabrikasını gezen Hakan Gültekin, tesis hakkında Atem Wood Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Emeksiz’den bilgi aldı. Hakan Gültekin, Atem Wood fabrikasında yapılan üretimleri yerinde görerek çok büyük ve güzel bir tesis olduğunu, bölgede böyle bir tesisin olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Ziyaret hakkında konuşan Emrah Emeksiz, “Böylesine ziyaretler biz yatırımcıları motive etmektedir. Atem Wood olarak birinci el ve ikinci ele gerekli teknolojik ve insan kaynağı yatırımını yaptık. Fabrikamızı büyüttük kapasiteyi, iki katına çıkardık. Yatırımlarımızı 2022 yılında da sürdüreceğiz. Emeksiz Dünyanın en güvenilen ahşap palet markası EPAL, Türkiye pazarını sürekli genişletiyor” dedi. Ayrıca EPAL paletlerin Türkiye'deki Türk firmaları tarafından üretilip satıldığını ve katma değerinin Türkiye'de kaldığını söyleyen Emeksiz firma olarak kaliteden ödün vermeden yollarına devam ettiklerini ifade etti.

Atem Wood hakkında bilgi veren Emeksiz, şu açıklamada bulundu:

“Atem Wood, 2019 yılında Ordu’da kurulmuştur. Ticari birikimlerini orman Ürünleri üretiminde toplayan ortaklar ilk etapta çevreye duyarlı, yüksek teknolojili Euro-EPAL palet üretimini hedeflemiş ve devamında Atem Wood ailesi olarak inşaatlık Kereste üretimini de ihracata yönelik olarak bünyesine katmıştır.

Ordu’da iki fabrika, son teknoloji ısıl işlem fırınları, Mardin’de 1.500 m2 kapalı alanlı deposu ve toplamda 40 personeliyle yerli ve yabancı müşterilerine en kaliteli ürünleri sunmayı hizmet edinmiştir.

Müşterilerinin talepleri doğrultusunda kaliteden ödün vermeden doğru ve sağlam büyümeyi misyon edinen Atem Wood, katma değeri yüksek orman ürünleri üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamayı vizyon edinmiştir.”

EPAL paletlerin 50 yıl önce Almanya'da üretilmeye başladığını söyleyen Emeksiz,  bu süre içinde dünyadaki ahşap palet standartlarının Epal'in öncülüğünde geliştirildiğini belirtti.

“Bu standartlar günümüzde tüm dünyada kabul gördü. Türkiye'de yaklaşık 20 yıldır EPAL palet üretiliyor” diyen Emeksiz, ülke ekonomisindeki gelişmelerin Palet sektöründe de maliyetleri çok artırdığını mutlaka dolara bağımlı ekonomiden kurtulmak için üretim ekonomisine geçilmesi gerektiğini yapısal reformların yapılmasının önemi vurgulayarak 2021 sonuna doğru Türkiye’de bir döviz krizi yaşandığını kaydederken, “Ekonomi yönetiminin uygulamaya soktuğu yeni ekonomik modele göre; Türk lirasının zayıflaması ihracatı artıracak, ithal mallar pahalı hale geleceği için ithalatı azaltacak ve cari denge sağlanacak denmesine rağmen, çelişkili bir politikayla, 20 Aralık’ta kur korumalı mevduat düzenlemesi getirilerek döviz kurunun kontrol edilmesi amaçlanmıştır. Ancak enflasyon yükselirken, döviz kurlarını, sadece talep koşullarına müdahale ederek çözmeye çalışmak bazı sorunların sadece ertelenmesine ve sonrasında daha güçlü biçimde ortaya çıkmasına yol açacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni ekonomik modelin bir diğer ayağına göre faizin indirilerek yatırımların artırılacağını vurgulayan Emeksiz , “Ülke olarak her alanda üreten bir Türkiye olmak zorundayız. Dışa bağımlı olduğumuz sürece 5-10 yılda bir Türkiye ekonomisi krize girecektir. Türkiye ekonomisi, enflasyon, devalüasyon, dolarizasyon ve yüksek maliyetlerle borçlanma sarmalına girdi, döviz rezervlerini eritti, bu nedenle ekonomideki belirsizlik ve kırılganlıklar arttı” dedi. Emeksiz ülkemizin dolara bağımlı bir ekonomiden çıkıp üretim odaklı bir ekonomiye geçmesi için yapısal bozuklukların düzelmesi gerektiğini söyledi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar