Hitit Tarih-Kültür ve Eğitim derneğinden ‘Örnek Proje’
Çorum ilinin zengin kültürel mirasının korunmasının yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için 2020 yılı başlarında kurulan Hitit Tarih-Kültür ve Eğitim Derneği, sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor.
info@karadenizekonomi.com / 7.08.2020
Çorum ilinin zengin kültürel mirasının korunmasının yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için 2020 yılı başlarında kurulan Hitit Tarih-Kültür ve Eğitim Derneği, sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor. Otizm hastası çocuklar için yaşam oluşturmayı amaçlayan dernek, tarihsel öneme sahip Şapinuva’nın da tanıtımına katkı sunmaya hazır. Aynı zamanda Anitta Hotel Genel Müdürü olan dernek başkanı Hasan Özer Gökmen, pandemi sürecine denk gelen dernekleşme dönemlerinde tam anlamıyla faaliyet gösterememelerine karşın büyük hedeflere odaklandıklarını söyledi. Karadeniz Ekonomi Gündem Özel programına katılan Gökmen, Anadolu medeniyetlerinin beşiği olan coğrafyada sadece tarih ve kültüre değil özel eğitime de katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Gökmen, “son süreçte çok fazla faaliyet gösteremedik ama hedeflerimiz çok büyük. Derneğimizin eğitim yapılanmasına ilişkin olarak öncelikli amacımız down sendromlu ve otizmli çocukların rahat edebileceği yaşam alanlarını oluşturmak olacak. Bunun adını “down sendromu-otizm köyü” olarak belirledik. Bu proje ile özel çocuklarımızın hem eğitimine katkı sağlamayı hem de onları üretime yöneltecek değişik aktiviteleri geliştirmeyi planlıyoruz. Bu özel çocuklarımızın geliştirdiğimiz proje kapsamında otellerde kullanılan buklet malzemeleri üretimi konusunda yetiştirilecekler” dedi.
Tanıtımda ciddi eksikliklerimiz var
Gökmen, Hitit Tarih-Kültür ve Eğitim Derneği’nin eğitim dışındaki faaliyetlerini de şu sözlerle özetledi: “Tarihsel ve kültürel anlamda arkeologlar ve üniversitelerde görevli hocalarla projeler üreteceğiz. Çorum’un tanıtıma ihtiyacı var. Maalesef tanıtımda ciddi eksikliklerimiz var. Elimizden geldiğince önce bölgeyi sonra otellerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Toplu hareket etmeli kolektif olmalıyız. Dünyanın tanıdığı Kapadokya’yı bile Türk insanı çok sonradan tanımaya başladık. Asmalı Konak olmasa o da olmayacaktı. Görülmesi gereken çok güzel yerlerimiz var. Özellikle Hitit uygarlığının en önemli merkezlerinden Şapinuva diye bir bölgemiz var. Kazı çalışmalarının devam ettiği bu yerin tanıtımına daha fazla çaba gösterilmeli. Elbette ki Hattuşa veya Alacahöyük çok önemli yerlerimiz arasında.” KARADENİZ EKONOMİ