Kadın İstihdamı ve Sanayi Kültürü Düzce İli Projesi’nin İlk Eğitimi Gerçekleşti
TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV işbirliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği “Karnesi’nde, Düzce’nin 32. sırada yer almasına yönelik hazırladıkları 2021 Yılı Eylem Planı projelerini tamamlamasının ardından ilk projesi olan Kadın İstihdamı ve Sanayi Kültürü Düzce İli Projesi’nin ilk eğitimini gerçekleştirdi.
info@karadenizekonomi.com / 17.09.2021
Gerçekleşen proje toplantısına; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük, Başkan Yardımcıları Emine Kurtay, Fatma Simay Üzmez Şişman ve İcra Kurulu Üyeleri, Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurucusu Psikolog Hülya Cengizi Jeofizik Mühendisi Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurumsal Danışmanlık ve Eğitim Sorumlusu Cem Batur ve proje eğitimi gören lisans mezunu kadınlar katılım sağladı.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “Kadınlarımızın iş dünyasına kattığı sinerjiyi, vizyonu ve yönetim becerilerini çok takdir ediyoruz ve her zaman destek olacağımızı belirtmek isterim. Erkeklerin yoğunlaştığı sektörlerde kadınlar da çalışabilir. Avrupa’da da olduğu gibi birçok iş kolunda cinsiyet ayrımcılığını tamam ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu şekilde aranan personel profiline çok daha rahat erişim sağlanabilir. Türkiye kişi başı milli gelirimiz maalesef 8.500 dolar seviyelerine düştü, bunu önce 10 bin üstü ve daha sonra da 20 bin dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bunun için nitelikli üretim ve ihracat yapmamız lazım. Bunları yapabilmek için en önemli güç kalifiye personel sahibi olmaktır. “ifadelerini kullandı.
Eğitimin ilk adımında katılımcılar tanışma oyunu ile süreci başlatırken, 21. yüzyılın becerileri konusu ile süreç devam etti.
Projenin hedefleri doğrultusunda 4 ay sürecek eğitim sürecinde, katılımcıları yaklaşık 8 hafta içerisinde sanayi ortamına hazırlamak ve mülakat becerileri geliştirmek bölgemizde sosyal ve ekonomik açıdan ayakları üzerinde durabilen güçlü kadınların sayısını arttırarak toplumumuza farklı değerler kazandırmak, bölgemizin sanayi kültürünü geliştirerek kurumsal sanayiye kadın gözü ile bakabilecek ekonomimize ve kültürümüze katma değer sağlayacak kadın oranını arttırmak olacak.