Giresun’da 6 Çeşit Bal Üretiliyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye’nin “Arıcılık Haritası” oluşturuldu.
info@karadenizekonomi.com / 11.01.2023
Tarım ve Orman Bakanlığının arıcılıkla ilgili veri ve istatistiki bilgilerin yanı sıra sektörün potansiyelini ortaya çıkaracak envanterleri tek çatı altında toplayan “Türkiye’nin Arıcılık Haritası” internet portalı, alanda faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların yanı sıra vatandaşların kullanımına sunuldu.
Harita verilerine göre, Giresun’da, kestane, ıhlamur, orman gülü, çiçek, akasya ve üçgül olmak üzere 6 çeşit bal üretiliyor. 2021 verilerine göre Giresun’da 2 bin 64 arı yetiştiricisi 33 bin 436 kovanda yıllık bin 206 ton bal üretimi gerçekleştiriyor. Arı yetiştiricileri kovan başına ise yıllık 9. 04 kilogram bal elde ediyor. Giresun’da coğrafi işaretli bal çeşidi bulunmuyor.