Giresun’da dağ yarılarak otopark yapılacak

Ak Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Göksu travertenlerini ziyaret edenlerin trafik sorununu çözmek için dağın yarılarak otopark oluşturulacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 4.09.2024

Giresun’da dağ yarılarak otopark yapılacak

Temür, yaptığı açıklamada, Giresun’un en önemli turizm destinasyon alanlarından biri olan Göksu Travertenlerinin her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi durumuna geldiğini belirtti.

Ziyaretçi akınına uğrayan Göksu travertenlerindeki trafik sorununu çözmek adına ilgili kurum yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığı kaydeden Temür, “Göksu travertenlerin en büyük sorununu otopark sorunu olduğunu gördük. Bu sorunu çözmek için ilgili kurumlarla koordineli bir çalışma başlattık. DSİ Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerimiz olumlu geçti” dedi.

Milletvekili Temür, şu bilgileri aktardı:

 

“Dere kenarına DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak tahkimat ve perde duvar yapımı sonucunda yaklaşık 200 araçlık otopark yeri oluşturacağız. Karayolları Bölge Müdürlüğü’müz de dağ tarafında yarma çalışması yaparak yaklaşık 150 araçlık otopark alanı daha oluşturulacaktır. Bu sayede 2 bölge müdürlüğümüzün yapacağı çalışmalar sonucunda Göksu Travertenleri bölgemize 350-400 araçlık bir otopark alanı kazandırmış olacağız. İnşallah gelen yerli ve yabancı turistlerimiz rahatça Göksu Travertenlerini rahatlıkla ziyaret etmiş olacaktır.”
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar