Giresun Milletvekili Gezmiş: Narin'ler ölmesin... Yasalar etkin uygulansın

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarlarının ardı arkası kesilmiyor. Şiddeti önleyecek 6284 sayılı yasa ile İstanbul Sözleşmesi bir an önce yürürlüğe girmeli ve etkin uygulanmalı” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 14.09.2024

Giresun Milletvekili Gezmiş: Narin'ler ölmesin... Yasalar etkin uygulansın

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Meydanı'nda Narin'in ölümüne ilişkin düzenlediği basın açıklamasına katıldı.

Milletvekili Gezmiş, burada yaptığı konuşmada, “Narin'in öldürülmesi 7'den 70'e hepimizin yüreğini dağladı. Bizler bu acılara yabancı değiliz. Benzer acıları kaybettiğimiz başka çocuklarda da yaşadık. Narin'in acısı yüreklerimizi dağlamış, vicdanlarımızı kanatmışken 2 yaşındaki Sıla'nın istismar sonrası entübe edildiği haberi sözün bittiği yer oldu. Tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız hayatlarının baharında maalesef acımasızca katlediliyorlar hem de en yakınları tarafından. Cezasızlık katilleri cesaretlendiriyor. Ülkemizde hemen her gün bir kadın cinayeti işleniyor. Şiddeti önleyecek olan 6284 sayılı kanun da İstanbul Sözleşmesi de etkin uygulanmalı, soruşturmalar etkin yapılmalı, katillere hak ettikleri cezaya çarptırılmalı. Çok üzgünüz, çok öfkeliyim ama umudumuzu kaybetmiyoruz. Eşit, özgür, şiddetsiz bir dünya için mücadelemizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanı korumak çocukları korumakla başlar" sözünü rehber eden bizler ülke yönetimine talip olan ana muhalefet olarak; bir Narin olayı daha yaşanmaması için çocukları da, kadınları da, hayvanları da, doğayı da koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar