Giresun Teknopark’ta Doluluk %80’e Ulaştı!
Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark), doluluk oranını %80 seviyesine çıkardı.
info@karadenizekonomi.com / 21.07.2025

Genel Müdür Muhammet Anıl Kaya, kalan kapasitenin özellikle yapay zeka, savunma sanayii ve sağlık teknolojileri gibi stratejik alanlarda faaliyet gösteren firmalara açılacağını belirtti. Kaya, “Bu sektörler bölgesel kalkınmaya katkı sağlarken, ulusal teknolojik dönüşüme de yön verecek” dedi. Ayrıca, üniversite-sanayi iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik projelere öncelik verdiklerini vurguladı.
35 Ülkeye Yazılım ve Teknoloji İhracatı
Teknopark bünyesinde geliştirilen yazılım ve teknolojilerin 35 ülkeye ihracat yapması önemli bir başarı olarak öne çıkıyor. Muhammet Anıl Kaya, bu başarının girişimcilerin vizyonu ve kararlılığı ile Teknopark’ın sağladığı güçlü network sayesinde mümkün olduğunu söyledi. Firmaların uluslararası pazarlama, dijitalleşme ve müşteri ilişkileri alanlarındaki desteklerle dış ticarette ciddi bir mesafe kat ettiğini dile getirdi.
Yeni İdari Bina ve Kuluçka Merkezi Yatırımı
İnşası devam eden idari bina ve kuluçka merkezi tamamlandığında, Teknopark firmalarına çok yönlü inovasyon ve girişimcilik ekosistemi sunulacak. 34 AR-GE ofisi, 6 idari ofis, test laboratuvarı ve prototip atölyesi gibi altyapılarla firmalar ürün geliştirme süreçlerini hızlandırabilecek. Ayrıca konferans salonu, fuaye alanı, fitness salonu, restoran ve dinlenme odalarıyla konforlu çalışma ortamı hedefleniyor.
Genç Girişimcilerden Büyük İlgi
Bölgedeki genç girişimcilerin Teknopark’a ilgisi giderek artıyor. Özellikle üniversite öğrencileri ve yeni mezunların başvurularında belirgin bir artış yaşandığını aktaran Kaya, “Gençler fikirlerini olgunlaştırmak ve profesyonel ortamda geliştirmek için Teknopark’ı tercih ediyor. Bu da bölgedeki girişimcilik potansiyelinin güçlendiğini gösteriyor” diye konuştu.
Çok Okunanlar







Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-07-17 08:38
Şehir | Levant |
---|---|
TMO | 130 TL |
GİRESUN | 166,50 TL |
ORDU | 167,50 TL |
DÜZCE | 166,00 TL |