Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu: "İyi niyet tohumları bugünden ekilmelidir"

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, iş dünyasının finans maliyetlerinde yaşadığı soruna dikkat çekti.

info@karadenizekonomi.com / 26.07.2024

Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu:

Bankaların işletmeler ile el ele vererek süreci adil ve maliyetleri asgari düzeye çekerek yönetmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Çakırmelikoğlu, “Bankaların piyasaları finansa etme noktasında ağır davranmasının makul karşılanamayacağı bilinmelidir. Zincirin halkalarında zayıflamanın tüm sistemi etkileyeceğinin görülmesi gerekmektedir. Bu kapsamda son dönem istatistik verileri ışığında finans kuruluşlarının reel sektörü desteklemekte ağır ve isteksiz olduğu ortaya çıkmaktadır. Geçmişe nazaran bu dönemde kredi musluklarının kısılması ve maliyetlerin daha da çeşitlendirilmesi sanayicilerimiz başta olmak üzere işletmelerimizi zora düşürmektedir. Aynı geminin içinde olduğumuz bilinci ile sıkılaştırılmış para politikasına ilaveten bankaların bu tutumunun gözden geçirilmesinin gerekli olduğu bilinmelidir. Bu sürecin tamamlanmasının ardından iş dünyası ile bankaların kol kola daha istikrarlı yürüyebilmeleri adına, bugünden iyi niyet tohumlarının ekilmesinin şart olduğunun bilinmesi gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar