Giresun’un 3 ilçesinde kalkınmanın fitili ateşlenecek

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Şebinkarahisar- Alucra-Çamoluk bölgelerinde kurulacak 5. OSB gelecek dönemde yörenin yıllardır arzuladığı kalkınmanın fitilini ateşleyecektir” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 19.07.2024

Giresun’un 3 ilçesinde kalkınmanın fitili ateşlenecek

Çakırmelikoğlu, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk’ü ziyaret ederek, bölgedeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bölgeye kurulması planlanan ve yer tahsisi aşamasında bulunan 5’inci Organize Sanayi Bölgesi üzerine gerçekleşen görüşmede konuşan Çakırmelikoğlu, “Bölgenin kalkınmasının tek ve stratejik yatırımı OSB’dir. Bu yatırım için bu dönemde zaman kaybı olmadan el birliği ile yatırımcının kullanımı aşamasına böyle bir projenin getirilmesi şarttır” dedi.

Çakırmelikoğlu, bölgenin tarım altyapısının yanında yatırımcı potansiyelinin de mevcut olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Günümüzde pazara ve ulaşım akslarına en kısa mesafelerin yatırımcı için önemli olduğunu görmekteyiz. Bu bakımdan Kelkit Havzası’nın konumu ile yoğun talebin bulunduğu Giresun’un güney bölgesi olan Şebinkarahisar-Alucra-Çamoluk bölgelerinde kurulacak 5. OSB gelecek dönemde yörenin yıllardır arzuladığı kalkınmanın fitilini ateşleyecektir. Dolayısıyla yerel idarelerimizin konuya hassasiyetlerinin devamını bekliyoruz.”

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk ise, OSB yatırımının öncelikli hedefler içinde yer aldığını ve bu konuda girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar