Giresun Üniversitesi'nden sürdürülebilir fındık üretimi için uluslararası iş birliği
"Bitki Sağlığı Risklerinin Azaltılması Yoluyla Fındık Üretiminin Sürdürülebilirliğinin İyileştirilmesi" başlıklı proje, Gürcistan Rustaveli Ulusal Bilim Vakfı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
info@karadenizekonomi.com / 13.03.2025

Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Şen'in de yer aldığı, "Bitki Sağlığı Risklerinin Azaltılması Yoluyla Fındık Üretiminin Sürdürülebilirliğinin İyileştirilmesi" başlıklı proje, Gürcistan Rustaveli Ulusal Bilim Vakfı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Proje, Giresun Üniversitesi'nin uluslararası iş birliklerinin bir örneği olarak öne çıkarken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emel Uzunoğlu, projede görev alan Doç. Dr. Levent Şen ve Gürcistan Agriculture University of Georgia'dan Dr. Natalia Kharabadze'yi üniversitelerinde ağırlayarak başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Ayrıca, imzalanan sözleşme ile projenin desteklenmesinin ilk adımı atıldı.
İtalya'nın Modena ve Reggio Emilia Üniversitesinden Prof. Dr. Lara Maistrello'nun danışmanlığını yaptığı, Gürcistan Agriculture University of Georgia'dan Dr. Natalia Kharabadze'nin yürütücüsü olduğu ve Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Levent Şen'in Proje ekibinde yer aldığı "Improving Hazelnut Production Sustainability Through Phytosanitary Risk Reduction" başlıklı proje, Gürcistan Rustaveli Ulusal Bilim Vakfı (Shota Rustaveli National Science Foundation of Georgia - SRNSFG) tarafından 240.000 GEL (yaklaşık 80.000 €) ile desteklenmeye hak kazandı.
Bu önemli proje, fındık üretiminin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçlayarak bitki sağlığı risklerini azaltmaya yönelik çalışmaları içeriyor.
Çok Okunanlar






