Giresun yeniden şekillendirilecek

Giresun Belediye Meclisi’nin e 105 sayılı kararı ile kabul edilen Revizyon ve İlave İmar Planı hakkında, belediye tarafından açıklamada bulunuldu. Planın tamamlanmasının ardından, şehirdeki yapılaşma ve kentsel dönüşüm projeleri bu plan doğrultusunda şekillendirilecek.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2024

Giresun yeniden şekillendirilecek

Belediyeden yapılan açıklamada, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde yer alan, “İmar planlarının yeterliliğe haiz müellifler tarafından kanun ve yönetmelik hükümlerine göre gerekli teknik araştırmalar yapılarak hazırlanması zorunludur. Bu yönetmelik hükümlerine uygun olarak hazırlanan planlar ve bu planlara ilişkin revizyon, ilave ve değişiklik teklifleri yetkili idarelere karar alınması için sunulur. Plan paftası, plan notları, plan raporu bulunmayan ve plan teklifi niteliğine haiz olmayan, müellif tarafından yapılmayan ve imzalanmayan planlar idarelerin karar mercilerine sunulamaz” ifadeleri hatırlatılarak,  yapılan taleplerin değerlendirilebilmesi için yeterliliğe haiz bir şehir plancısı tarafından hazırlanacak plan değişikliği önerisinin ve plan raporunun belediyemize sunulmasının gerektiği kaydedildi.

 

“YENİ BİR REVİZYON VE İLAVE İMAR PLANINA İHTİYAÇ KAÇINILMAZ OLMUŞTUR”

Revizyon ve ilave imar planının, mevcut şehir dokusunu göz önünde bulundurularak altyapı, yeşil alanlar, ulaşım ve konut gibi alanlarda güncellemeler içerdiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“Planın tamamlanmasının ardından, şehirdeki yapılaşma ve kentsel dönüşüm projeleri bu plan doğrultusunda şekillendirilecek. Kent merkezlerinde insanların ihtiyacı olan sosyal donatı alanları ( parkotopark, çocuk bahçesi gibi) konut alanlarına dönüştürülmüş ve bugüne kadar gelinmiştir. Ancak zaman içerisinde gelişen şartlar ve nüfusa bağlı zorunluluklar nedeniyle şehrimizin daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için yeni bir revizyon ve ilave imar planına ihtiyaç kaçınılmaz olmuştur. Alternatif yollar ve yeni yerleşim alanları ile şehrin güneye doğru gelişmesi için yeni imar alanları oluşturulacak olup, böylece şehir ekonomisine, katma değere ve turizme de katkı sağlanacaktır.”
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar