Giresun'da belediye arazisi kat karşılığı ihaleye çıkıyor

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse; “Dereli yolu üzeri Küçükköy mevkisinde bulunan belediyemize ait arsayı kat karşılığı olarak yarın ihale ediyoruz. Planlamada yaklaşık 400 konut ve 25 dükkan bulunuyor. Bu projeden belediyemiz ciddi bir gelir elde edecek” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 15.10.2024

Giresun'da belediye arazisi kat karşılığı ihaleye çıkıyor

Giresun’da Muhtarlar Meclisi’nin ikinci toplantısı bugün yapıldı.

Kale Sosyal Tesislerindeki toplantıda konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 6,5 aylık dönemini değerlendirdi, ekonomik olarak belediyede en kötü günlerin geride kaldığını söyledi.

Köse, yaptığı açıklamada, “6,5 ayda 400 milyon TL borç ödemesi gerçekleştirdik. Faizli 1 kuruş para almadık. Kurumumuzdan emekli olan personellerimizin tazminatlarını da ödüyoruz. Aylık değişken olarak 35-45 milyon TL aralığında çek ödemeleri vardı ve bu süreçte belediyenin hiçbir çeki yazılmadı. Çek ödemelerimiz ocak ayında sona eriyor. Özel Kalem Müdürlüğü’nden yaptığımız harcama 2 milyon 800 bin TL. Benim geçmişle bir sorunum yok ancak önümüze çıkanları da kamuoyuyla paylaşmak durumundayız. Bizden önceki belediye döneminde yapılan veya merkezi hükümetin yaptığı hizmet için teşekkür ediyorum. Belediyenin vergi borcu için İller Bankasından gelen paramızdan son 2 ayda 24 milyon TL kestiler. Ekonomik olarak belediyemizde en kötü günler geride kaldı. Dereli yolu üzeri Küçükköy mevkisinde bulunan belediyemize ait arsayı kat karşılığı olarak yarın ihale ediyoruz. Planlamada yaklaşık 400 konut ve 25 dükkan bulunuyor. Bu projeden belediyemiz ciddi bir gelir elde edecek” ifadelerini kullandı.

Köse, ikametgahların köy ve ilçelerden şehre alınması konusunda muhtarlardan destek istedi, son tarihin 31 Aralık olduğunu sözlerine ekledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar