Giresun'da içme suyu krizine çözüm aranıyor! 5 belediye bir araya geldi

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve Giresun, Bulancak, Keşap, Dereli ve Duroğlu’nun 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan "Giresun İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi" için önemli bir toplantı düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 3.10.2024

Giresun'da içme suyu krizine çözüm aranıyor! 5 belediye bir araya geldi

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Keşap Belediye Başkanı Tuncay Muhammet Arışan, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu ve Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin 'Giresun İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi'nin hayata geçirilmesi için ortak adım atma kararı aldı.

Belediye başkanları, su projesinin bölgenin su sıkıntısını kalıcı olarak çözmesi için büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

"Su sıkıntısı kalıcı çözümler gerektiriyor"

Toplantıda yaptığı konuşmada bölgede yaşanan su sorununa dikkat çeken Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse; “Su sıkıntısı çektiğimiz doğrudur, bu sorunun önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceği öngörülüyor. Kuyularımız, depolarımız yetersiz kalıyor. Sorunun giderilmesi için yeni depo ve kuyular inşa etmeye devam ediyoruz ancak kalıcı çözümler gerekli.

Dolayısıyla 100 yıllık su sorununu çözeceği bildiren ve toplanma nedenimiz olan İkisu DSİ Su Projesi var. Bu proje hepimizin olmazsa olmazıdır ve konuyu gündemden düşürmememiz gerekiyor.

Projenin inşaat imalatlarının başlatılması için bu toplantıyı düzenledik ve tüm belediye başkanlarımız aynı masa etrafında toplandık. Farklı partilerden olmamıza rağmen bir masa etrafında aynı hedef için toplanmamız oldukça kıymetli ve değerli. Bu hizmeti mutlaka almalıyız. Ne kadar geniş yelpazede bu süreci takip edersek daha büyük ses getirir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda projeyi desteklediklerini belirten diğer belediye başkanları da, bu tür ortak hareketlerin şehirlerin yararına olacağını dile getirdiler. Projeyle ilgili olarak Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile görüşme yapılması ve DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi’nin Giresun’a davet edilerek projenin hızlandırılması kararının alındığı toplantıda projeye baraj ilavesi yapılması için DSİ’ye teklif sunulması kararlaştırıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar