"İş dünyası için yerel kalkınma projesi, Giresun'da işletmelere yeni perspektifler sunuyor"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Center for International Private Enterprise (CIPE) iş birliğiyle hayata geçirilen "İş Dünyası için Yerel Kalkınma" projesinin beşinci dönemdeki ikinci etkinliği, Giresun'da gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 22.05.2023

DOKASİFED ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, tedarik zinciri yönetimi ve iş acil durum planlarının oluşturulmasına odaklandı ve katılımcılar arasında fikir alışverişi sağlandı.

17 Mayıs 2023 tarihinde Giresun'da gerçekleştirilen etkinliğe, kamu, yerel yönetim, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bölgeye dahil olan Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinde faaliyet gösteren DOKASİFED'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerde tedarik zinciri yönetimi ve iş acil durum planlarının oluşturulması konularında eğitimler verildi. Ayrıca, dijitalleşmenin çevre üzerindeki etkileri de ele alındı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'nin ekonomik sorunlarından birinin bölgeler ve kentler arasında adaletsiz ekonomik faaliyet ve refah dağılımı olduğunu vurguladı. Kaya, yerel kalkınmanın bu farkları gidermede önemli bir rol oynadığını belirterek, "orta gelir ve orta demokrasi" tuzaklarının panzehiri olarak tanımladı. Ayrıca, yerel dinamikleri kullanan ülkelerin küresel rekabetçilikte öne çıktığını ve verimlilik, katma değer ve yüksek teknoloji sıçramasının yerel kalkınmayla mümkün olduğunu vurguladı.

DOKASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Samet Aktaş ise tarımın modernleşmesi ve fındık gibi tarıma dayalı üretimlerin daha yüksek katma değerli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sanayi ve hizmet sektörlerinde niteliği artırmak için yeni teknolojilerin ve girişimlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Fındık ve çay gibi önemli tarımsal gelir kaynaklarının bölgede daha fazla katma değer yaratması, madenlerin ise teknolojik ve çevre odaklı bir üretim yapısına kavuşmasıyla ulusal ve uluslararası pazarda etkinliğin artacağını vurguladı. Enerji kaynaklarının da çevre, doğa ve insan odaklı bir perspektifle planlanmasıyla üretimde verimliliğin artırılabileceğini söyledi.

Etkinlik kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış tarafından "Tedarik Zincirinde Afet Dayanıklılığı ve Uluslararası Gündem" başlıklı bir eğitim verildi. DOKA Giresun Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Aladağ, bölge hakkında bir sunum gerçekleştirdi. EYODER Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Somuncu ise "Dijitalleşmenin Getirdiği Çevresel Riskler ve Fırsatlar" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Eğitim ve sunumların ardından katılımcılar arasında fikir alışverişi yapıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar