TBMM'de Giresun Lezzetleri Şöleni: Yöresel Tatlar Büyük Beğeni Topladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Giresun'un eşsiz yöresel lezzetlerini tanıtan özel bir etkinlik gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 3.10.2024

TBMM'de Giresun Lezzetleri Şöleni: Yöresel Tatlar Büyük Beğeni Topladı

Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin katkılarıyla düzenlenen organizasyonda, Giresun'un tescilli ve geleneksel tatları TBMM'de vatandaşların ve meclis personelinin beğenisine sunuldu.

Etkinlikte, Okul Müdürü Süleyman Öztürk, Müdür Yardımcısı Ali Nazım Domaç, Alan Şefi Fatih Yalçın ve aşçılar Asiye Şahin, Emrah Yılmaz, Anıl Demir, Özgür Yağlu ile Erdoğan Çakar büyük emek harcadı.

Giresun’un simge yemekleri olan karalahana sarmasıPiraziz köftesipatentli oğlak kebabıtaflan kavurmabeyaz kiraz kavurmafasulye ve pancar diblesiÇamoluk kuru fasulyesi (patentli), etli pancar sarmasütlü fındıklı kadayıfısamaksa tatlısıGiresun kokulu üzüm şırası ve mısır unu ekmeği gibi zengin tatlar özenle hazırlandı.

Milletvekili Ali Temür, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Giresun’un kültürel zenginliklerini ve mutfak mirasını tanıtmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca, bu özel lezzetlerin TBMM mutfağında sunulmasına katkı sağlayan tüm ekibe teşekkür etti.

Etkinlikte sunulan yemekler, Meclis’te büyük ilgi gördü ve katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar