Akkuş Şeker Fasulyesi Hasadına Başladı

Reis Gıda’nın “Bakliyat Köyleri” projesinde yer alan coğrafi işaretli Organik Akkuş Şeker Fasulyesi hasadına başlandı.

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2024

Akkuş Şeker Fasulyesi Hasadına Başladı

Reis Gıda, sürdürülebilir tarım vizyonunu genişleterek büyütmeye devam ediyor. Şirket yönetimi, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde başlattığı “Bakliyat Köyleri” projesine bir yenisini daha ekleyerek, Akkuş’ta coğrafi işaretli organik şeker fasulyesi üretimine başladı.

AKKUŞ BAKLİYAT KÖYLERİ”PROJESİNDE

Türkiye'nin önde gelen bakliyat üreticisi ve markası Reis Gıda, sürdürülebilir tarım vizyonunu genişleterek büyütmeye devam ediyor. Şirket yönetimi, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde başlattığı “Bakliyat Köyleri”projesine bir yenisini daha ekleyerek, Akkuş’un coğrafi işaretli organik şeker fasulyesi üretimine başladı. Ordu’nun bin 400 metre rakımlı en yüksek yaylasında hayata geçirilen proje kapsamında, kadın ve genç çiftçiler başta olmak üzere yerel üreticilerin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik edilmesi hedefleniyor.

ADIM ADIM BEREKETLİ YARINLARA

Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, Akkuş'ta ve diğer yörelerde kadınlarla ortaklaşa üretim yapmaktan çok memnun olduklarını söyleyerek, "Her tohumumuz sürdürülebilir ve sağlıklı bir gelecek için atılıyor. Akkuş Ceyhanlı köyünde ekilen her bir tohum, yalnızca bir ürün değil, sürdürülebilir ve sağlıklı bir geleceğin teminatıdır, gelecek nesillerimiz için bereketli yarınların müjdecisidir. Yerel çiftçimizin, kadınlarımızın gelirlerini artırmak amacıyla sözleşmeli üretim modelimizi genişletiyoruz. Yanı sıra tarımsal üretimimize de elbirliği ile katkı sunuyoruz.” dedi.

BOL VE BEREKETLİ ÜRÜNLER DİLİYORUM

Ahmet Kaya şunları kaydetti: Coğrafi işaretli ve organik Akkuş şeker fasulyesi üretiminde 2024 yılı hasadı Ceyhanlı mahallemizde Reis Gıda’nın “Bakliyat Köyleri” projesinde sözleşmeli organik tarım çiftçimiz Hasan ve Berhan Çelenoğlu‘na ait tarlada gerçekleştirildi. Törenimiz jandarma komutanımız, değerli muhtarlarımız, esnaf odası başkanımız, Reis Gıda yetkilileri, meclis kurulu üyelerimiz, değerli üreticilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.2024 yılı fasulye hasat sezonu tüm üreticilerimize hayırlar getirmesini diliyor bol ve bereketli ürünler diliyoruz. “

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar