Atakan Akça "Yüksek işçilik fiyatlarına itibar etmeyin" dedi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık hasat sezonu öncesinde yüksek işçilik fiyatlarına karşı üreticileri uyardı.

info@karadenizekonomi.com / 28.06.2024

Atakan Akça

Özellikle aracılar tarafından yapılan tehditkar fiyat açıklamalarının geçersiz olduğunun altını çizen Akça, üreticilerin bu tür söylemlere itibar etmemesi gerektiğini belirtti.

Akça "Fındık hasat sezonu yaklaşırken, bahçe altı temizliği İşçiliği ile başlayan ve sonrasında toplama işçiliği fiyatı ile ayyuka çıkarılmaya çalışılan bir kamuoyu oluşturma seferberliği ile karşı karşıyayız. Her kesiminde bildiği gibi Doğu Karadeniz Bölgesinde fındık mahsulünün en büyük girdi maliyetini fındık toplama işçiliği oluşturur. Bunun için her fındık toplama sezonu öncesinde, özellikle dayıbaşı ve çavuş tabir edilen aracılar tarafından biraz tehditkar bir lisan kullanılarak fındık toplama işçiliği fiyatı telaffuz edilerek bir zorunluluk oluşturulmaya çalışılır. Bu sezon henüz belirlenmiş bir fındık fiyatı yok iken çok yüksek sayılacak fındık toplama işçiliği fiyatları da yok hükmündedir ve oluşturulmaya çalışılan bu kamuoyuna üreticilerimizin itibar etmemesi gerekmektedir. Önümüzdeki haftalar içerisinde Ordu Ziraat Odaları koordinasyon kurulu başkanlığı ve İş- Kur il müdürlüğünün yapacağı istişareler ve toplantı sonrasında, hem çalışan işçi kardeşlerimizi, hem de fındık toplatma işçiliği yaptıracak üreticilerimizi üzmeyecek. Tavsiye niteliğindeki fındık toplama ve diğer işçilik fiyatları kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar