Dünyanın en kaliteli balını üretmek için Ordu'dan kalkıp her yıl 1200 km yol kat ediyor!

43 yıllık arıcılık deneyimine sahip Ordulu Şinasi Keskin ve eşi, Hakkari'nin doğal zenginliklerinden faydalanarak en kaliteli balı üretmek için 1200 kilometre yol kat ediyor. Keskin çifti, bölgenin iklimi ve bitki örtüsünün bal üretiminde önemli rol oynadığını vurguluyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.09.2024

Dünyanın en kaliteli balını üretmek için Ordu'dan kalkıp her yıl 1200 km yol kat ediyor!

Ordulu Şinasi ve Cevriye Keskin çifti, 43 yıllık arıcılık tecrübeleriyle Hakkari'nin zengin doğasında kaliteli bal üretmeye devam ediyor. 2020'den beri Hakkari'yi tercih eden çift, bölgenin bitki örtüsü ve yüksek rakım avantajını kullanıyor.

BÖLGENİN ZENGİNLİKLERİNDEN FAYDALANIYORLAR

63 yaşındaki Şinasi Keskin, arıcılığa ailesinden gelen ilhamla 1981'de başladı. Uzun yıllar boyunca Türkiye'nin farklı bölgelerinde gezici arıcılık yaptı. Son dört yıldır Hakkari'yi tercih eden Keskin, Durankaya beldesi kırsalında 300'ü aşkın kovanla bal üretiyor. "Kalite peşindeyiz," diyen Keskin, her sezon daha iyi ürün elde etmek için çalışıyor.

"1200 KİLOMETRE YOL GELMEMİZİN SEBEBİ KALİTE"

Şinasi Keskin, Hakkari'nin bal üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor. "Dünyanın en kaliteli balı Hakkari'de üretiliyor. Bölgedeki çiçekler ve iklim balın aromasını eşsiz kılıyor. Bu nedenle her yıl 1200 kilometre yol kat edip buraya geliyoruz," diye konuştu. Keskin, sezonun bu yıl da bereketli geçtiğini ve ürettikleri balın diğer bölgelere göre çok daha kaliteli olduğunu vurguladı.

AİLE İÇİNDE DEVAM EDEN BİR GELENEK

Eşi Cevriye Keskin ise arıcılıkla çocuklarını okutarak memur olmalarını sağladıklarını anlattı. Keskin çifti, arıcılığın zorluklarına rağmen bu mesleği severek sürdürüyor. "16 yıldır eşimle bu işi yapıyoruz. Farklı bölgelerde bulunduk ama Hakkari’den çok memnunuz," dedi. Bu yılki bal üretiminin verimli olduğunu ve iyi siparişler aldıklarını ekledi.

SONUÇ: GELECEKTE DE HAKKARİ'Yİ TERCİH EDECEKLER

Keskin ailesi, Hakkari'deki koşulların bal üretimi için çok uygun olduğunu ve gelecekte de bu bölgeyi tercih edeceklerini belirtiyor. Yüksek rakım, zengin bitki örtüsü ve doğal kaynaklar kaliteli bal üretimi için ideal şartları sağlıyor. Keskin çifti, Hakkari’nin bu zenginliklerinin değerini bilen herkesin bölgeyi ziyaret etmesini tavsiye ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar