En Fazla Ordu Zarar Görecek!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel, kamuda tasarruf paketinin yanlış bir uygulama olduğunu belirtti. Karlıbel, önceki denemelerin de başarısız olduğunu vurgularken, sorunun ülkedeki israf olduğunu söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 29.05.2024

En Fazla Ordu Zarar Görecek!

 

Karlıbel, "Kamu kurumlarındaki israf kontrol edilmelidir. Şehir hastanesi ve diğer projelerin durma riski var," dedi. Ayrıca, Çambaşı yolunun yetersiz ödeneklerle yıllarca bekleyeceğini ve diğer yatırımların da olumsuz etkileneceğini ifade etti.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel: "Kamuda tasarruf paketi doğru bir uygulama değildir. Zaten daha önceki uygulamalarda da pek bir faydası görülmemiştir. Denenmişi deniyoruz. Sonuçta dağ fare doğuracaktır. Tasarruf ihtiyaçları ertelemektir gideri azaltmaktır yatırımdan tasarruf değil sorun ülkedeki israftır. Kamu kurumlarındaki israftır, belediyelerdeki israftır üç kuruşluk işi 500 TL’ye yaptırmaktır. Kaçınılması gereken kontrol edilmesi gereken budur. En çok hasar gören illerden biri biz olacağız.

 

BÖYLE GİDERSE ŞEHİR HASTANESİ 2 YIL DHA SÜRER

Eski stadyumun yerine yapılacak olan tüm proje duracaktır yani şehrimiz yine otoparksız yine yeşil alansız kalacak. Çambaşı yoluna zaten çok az ödenek geldi yine yıllarca beklemek zorunda kalacağız. Maliye Bakanı yollara para ayırmayacağını söyledi eğer hastanemizin çevre yolu bu kategoriye alınırsa hastanenin açılması en az iki yıl sürer. Organize sanayiimiz milli eğitim yatırımları ve vaatleri, üniversitemizin Teknoparkı mühendislik fakülteleri turizm merkezlerimiz bu tedbirlerden nasibini alırsa kaybeden ordu olur. Yani kısaca ihtiyaçlarla yatırımlar ayrılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar