Fransız Şarapları ve İtalyan Makarnaları: Alaz Restoran’da Dünya Mutfağı Ziyafeti

19. yüzyıldan kalma tarihi bir yapının modern konforla buluştuğu Alaz Restoran ve Otel, Ordu’da misafirlerine unutulmaz bir tarih ve kültür deneyimi sunuyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.05.2024

Fransız Şarapları ve İtalyan Makarnaları: Alaz Restoran’da Dünya Mutfağı Ziyafeti

 

Modern olanaklarla donatılmış odaları ve özenle restore edilmiş mimarisiyle konuklarına hem tarih kokan hem de konforlu bir konaklama imkanı sağlayan Alaz Restoran ve Otel, bu yılın başlarında kapılarını açtı.

Tarihi Bir Mekânda Modern Konfor

Alaz Restoran ve Otel Mali İşler Müdürü Umut Aktürk, restorasyon sürecinin 2020 yılında başladığını ve COVID-19 pandemisinin getirdiği zorluklara rağmen mimari mirası koruma konusunda titizlikle çalıştıklarını belirtti. "Bu uzun ve zorlu sürecin ardından, bu yılın başlarında misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Tarihi bir yapıyı modern konforla birleştirerek eşsiz bir deneyim sunmaktan gurur duyuyoruz," dedi Aktürk.

Yeme içme sektörüne yatırım yapmalarının temel nedeninin bu alana duydukları tutku olduğunu vurgulayan Aktürk, "Lezzetlerin insanları bir araya getirme gücüne inanıyoruz. Firma ortağımız ve şefimiz Soner Bey’in İspanya’da aldığı eğitimler ve dünyanın çeşitli restoranlarında edindiği deneyimler, restoranımıza eşsiz bir kalite katıyor," dedi.

Odun Ateşinde Pişen Dana Kaburga

Alaz Restoran ve Oteli, diğer restoranlardan ayıran en büyük özelliğin, 150 yıldan fazla süredir ayakta duran tarihi yapısı olduğunu belirten Aktürk, "Mekânımızda dünya çapında üne sahip şaraplar sunuyoruz. Ülkemizin en kaliteli üzüm bağlarından üretilen şarapların yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerin seçkin ürünlerini de menümüzde yer veriyoruz," dedi.

Restoranın menüsü hakkında da bilgi veren Aktürk, "Menümüzde yerel Ordu mutfağından lezzetler ve dünya mutfağından zengin tatlar bulunuyor. 7 saat odun ateşinde tütsülenerek pişen dana kaburgamız, alaz sarmamız ve fındık mantarlı risottomuz en çok tercih edilen spesiyallerimiz arasında. Ayrıca Fransız mutfağından seçkin şarap eşliğinde hazırlanan et yemekleri, İtalyan mutfağından taze makarna ve pizza çeşitleri de özel lezzetlerimiz arasında yer alıyor," dedi.

Tarihi Yapıya 2,5 Milyon Dolarlık Yatırım

Toplam 16 çalışanıyla hizmet veren Alaz Restoran ve Otel, restoran kısmında 6, mutfak kısmında ise 7 kişilik bir ekip ile çalışıyor. Çarşamba, Cuma ve cumartesi günleri düzenlenen etkinlikler için bir DJ, ayrıca 1 kat görevlisi ve 1 vale de misafirlerin hizmetinde. Tesisin kurulumu ve restorasyon sürecinde 2,5 milyon doları aşan bir yatırım yapıldığını belirten Aktürk, "Son dört yılda yaşanan ekonomik zorluklara rağmen, misafirlerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam ediyoruz," dedi.

Tarihi dokusu, modern konforu ve zengin mutfağıyla Alaz Restoran ve Otel, Ordu’da hem konaklama hem de yeme içme deneyimlerinde yeni bir standardı belirliyor.

 

Editör: Asel GÜRSOY

Röpo: Yaren KAYA

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar