Hem veda hem hatırlatma

Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin, bir veda mesajıyla başkanlığı bıraktığını açıklarken çok önemli tespit ve uyarılarda da bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 30.12.2022

Hem veda hem hatırlatma

Engin şu açıklamayı yaptı: 1992 yılında kurulan Ordu İş İnsanları derneğimizin 16 yılı aşkın bir süredir başkanlığını yapıyorum. Bu zor fakat zevkli uğraşı sizin desteğinizle başarılı bir şekilde yürüttüm. Yıllar içinde giderek büyüyen, her ay iş geliştirme yemeğini 13 yıldır sürdüren her yıl birçok üye alarak her kesimden iş insanlarını kucaklayan, Çambaşı Kayak Merkezine 4 yıldızlı otel yatırımı başlatan, 2011 de Türkonfed Başkanlar Konseyi toplantısını Ordu’da düzenlemek gibi pek çok etkinliği sizlerle beraber tamamladık. ORDUSİAD’da aktif görevimi bitiriyorum. Başkanlık bayrağını daha yükseğe taşıyacak arkadaşlara devir edeceğim.

ORDULUNUN BAŞKA SEÇENEĞİ YOK

Bu vesile ile ORDUSİAD üyesi iş insanlarının sosyal ve ticari ilişkilerine değinmek isterim. Her türlü siyasi ve sosyal görüş mozaiğine mensup üyelerimiz birbiri ile çok iyi ilişkiler içinde olmak zorundalar. Ticaret ve sanayi patronları birbirini sevmek, koruyup kollamak ve beraber yatırım projeleri üretmekle mükelleftir. Türkiye’de fakir iller arasında dibe vurmuş Ordulunun başka bir seçeneği yoktur.

DEMOKRASİ OLMADAN OLMAZ

Ayrıca ORDUSİAD sosyal medya hesabından bazı paylaşımların gereksiz ve yapıcı olmayanlarını kullanmamalıyız. Çok laf değil, çok iş üretmeliyiz. 2022 yılının bu son günlerinde 2023 yılına hazırlık yapmalıyız. 2023 de ikinci yüz yıla girecek olan Cumhuriyetimize karşı birçok gerici güçler ittifak halinde, siyaseti de arkalarına alarak saldırıyorlar. Parlamenter rejim demokrasi ve cumhuriyet ilkelerinin yürürlükte olmadığı ülkelerde ticaret ve sanayi gelişemez, kalkınma durur. Hayali zenginlik başlar. Ordu ilimizin 81 ilde sondan 13 olması ise bu durumun önemli bir göstergesidir.

BAŞKANLIKTAN AYRILIYORUM

Sanayi ve istihdamın yüzde 75 sağlayan biz ORDUSİAD sivil toplum örgütünün başkanlığından ayrılıyorum. Bu büyük camianın hep içinde oldum ve gelecekte de hep beraber olacağız. Varsa kırgınlıkları da yok ederek güzel bir ortamda ORDUSİAD emin ellerde yoluna devam edecektir. Bu veda mesajıyla saygı ve sevgilerle yeni yılınızı cani gönülden kutlar, sağlık ve mutluluk dilerim.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar