Ordu Giresun Havalimanı Polemiği Devam Ediyor! Tartışmalara PROF da Katıldı Havalimanının Neden Kapandığını Açıkladı!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın 50 gün süreyle kapatılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, konuyla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 17.09.2024

Ordu Giresun Havalimanı Polemiği Devam Ediyor! Tartışmalara PROF da Katıldı Havalimanının Neden Kapandığını Açıkladı!

Havalimanının kapatılmasının Samsun ve Trabzon Havalimanlarına avantaj sağlamak amacıyla yapıldığı ve bu durumun vatandaşları mağdur ettiği iddialarını değerlendiren Prof. Dr. Bektaş, bu açıklamaların yanlış olduğunu belirtti.

ÇÖKMELER YAŞANIYOR 50 GÜN KAPANMANIN ASIL NEDENİ CAN GÜVENLİĞİ

Bektaş, Ordu-Giresun Havalimanı’nın kapatılmasının ana nedeninin uçuş ve yolcu güvenliği olduğunu vurguladı. 2015 yılında Türkiye ve Avrupa’da deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın zemininde ciddi çökme problemleri yaşandığını söyleyen Bektaş, “Ordu Havalimanı’nın 50 gün kapatılmasının ana nedeni uçuş ve can güvenliğidir.” dedi.

BENZER UÇUŞ İPTALLERİ TRABZON’DA DA YAŞANDI

Bektaş, konunun daha derinlemesine incelenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Eğer olay ayrıntılı bir şekilde incelenmiş olsaydı, Trabzon Havalimanı'nın da benzer problemlerle uçuş iptalleri yaşadığını bilirdiniz.” ifadelerini kullandı. Bu tür teknik problemlerin sadece Ordu-Giresun Havalimanı'na özgü olmadığını, başka havalimanlarında da görülebileceğini ekleyen Bektaş, havalimanı kapatılmasının teknik zorunluluklardan kaynaklandığını belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar