Ordu'da Mimarlar Odası’ndan Millet Bahçesi önerisi! İnşaat başlamayacaksa otopark yapalım

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, “İnşaat yapılamayacaksa alanı otopark olarak değerlendirelim. Hafriyatı dolgu yapıp üstünü düzeltelim insanlara otopark hizmeti versin. Şehir nefes alamıyor.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2024

Ordu'da Mimarlar Odası’ndan Millet Bahçesi önerisi! İnşaat başlamayacaksa otopark yapalım

OBB’YE SORDUK BİLGİ ALAMADIK 

Ordu’nun kanayan yarası haline gelen Millet Bahçesi ile ilgili geniş kapsamlı açıklama yapan  Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, “19 Eylül Stadyumunun bu şekilde atıl durması hem kent sağlığı hem de kent estetiği yönünden ciddi sakınca yaratmaktadır. Ordu Büyük Şehir Belediyesine konu ile alakalı sorduk, ancak bu alana yapılması düşünülen '' Millet Bahçesi '' projesinin ne zaman başlanacağı hususunda sağlıklı ve net bir bilgi alamadık.” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VE ÇEVRE SAĞLIĞI TEHDİDİ VAR

 “Stadyum bu haliyle gerçekten ciddi bir görüntü kirliliği ve çevre sağlığı tehdidi yaratmakta.” diyen Eriş” Mimarlar Odası olarak OBB’ye önerimiz şudur; Bu alanda yapılması planlanan projenin belli ki bir gecikme durumu söz konusu. Proje uygulanmaya başlayıncaya kadar alanın ivedilikle rehabilite edilip, özellikle yaz aylarında  daha da artan otopark ihtiyacına kısmi çözüm bulunması ve yer yer yetişmiş ağaç dikim çalışması yapılarak alanın vatandaşın dinlenme ihtiyacının sağlanmasıdır.” şeklinde konuştu. 

NE YAZIK Kİ ORDU NEFES ALAMIYOR

Eriş sözlerini şöyle tamamladı: “Ne yazık ki şehrimizde merkez dediğimiz alanlarında vatandaşın doğru dürüst ağaçlı bir alan içinde oturup nefes alacağı yer kalmamıştır. Bu alan tamda bu ihtiyaç için çok önemli bir lokasyon içerisindedir. Bu yüzden bir an evvel mevcut ta şehrimize hiç yakışmayan bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak projenin gerçekleşme sürecine başlayana kadar alanın yer yer ağaçlandırılmasını ve ayrıca düzenli bir otopark planlaması yapılmasını öneriyoruz.“ 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar