Ordulu Arı Yetiştiricilerine Uyarı: Emanete Bal Vermeyin

ORAY BİR Yönetim ve Denetim Kurulu, Ordulu arı yetiştiricilerine yönelik önemli bir uyarıda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 31.07.2024

Ordulu Arı Yetiştiricilerine Uyarı: Emanete Bal Vermeyin

Kurul, doğadan sofralara en kaliteli balı sunan ve zorlu koşullarda geçimini sağlayan değerli arıcılarımızın, bir üretim sezonunun daha sonuna geldiğini belirterek, bal hasadının başladığını duyurdu.

EMANET BAL VERMEYİN

Arıcıların bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan ORAY BİR, tüm üreticilere bol bereketli ve kazançlı bir yıl diledi. Ancak işin en zorlu kısmının şimdi başladığına dikkat çeken kurul, arıcıların balın hak ettiği değere ulaşması için mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti. Ürün fiyatlarının belirlenmesinde artan girdi maliyetlerinin ve ürün kalitesinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten ORAY BİR, emanet bal verme olayının tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

BALIN SAHİBİ BİZİZ

Kurul, görevde oldukları süre boyunca yaptıkları çalışmalar sayesinde bal fiyatlarının belirlenmesinde söz sahibi olduklarını ve bu sürecin devam edeceğini belirtti. "Üreten bizleriz, arının ve balın sahibi biziz. Bal fiyatının da bizim istediğimiz gibi olması için elimizden geleni yapmalıyız" ifadelerini kullanan ORAY BİR, arıcıların birlik olup güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar