UNESCO Mirası Adayı Perşembe Yaylası'ndaki Maden Çalışmaları Durduruldu!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun önemli doğal miraslarından biri olan Perşembe Yaylası’nda yürütülen maden çalışmalarına karşı halkın tepkisine destek vererek, yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucunda çalışmanın geçici olarak durdurulmasını sağladı.

info@karadenizekonomi.com / 4.09.2024

UNESCO Mirası Adayı Perşembe Yaylası'ndaki Maden Çalışmaları Durduruldu!

UNESCO Mirası Adayı Perşembe Yaylası’ndaki Maden Çalışmaları Tepkiler Üzerine Durduruldu.

Aybastı ve Korganlıların  yoğun katılım gösterdiği protesto eylemine destek veren CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, mahkeme süreci tamamlanana kadar bölgede herhangi bir çalışma yapılmasının yasal olmadığını belirtti. Torun, yetkililere ve firma sorumlularına ilettiği bu talebin ardından sondaj çalışmalarının durdurulmasını sağladı.

“Perşembe Yaylası’nı Koruyacağız”
Torun, Perşembe Yaylası’nda yapılmak istenen madencilik faaliyetlerinin çevreye büyük zarar vereceğini vurgulayarak, "Perşembe Yaylası bölgenin can damarı ve önemli bir doğal miras. Toprağa zehir karışması halinde burada ot bitmez, ne tarım kalır ne de hayvancılık," dedi.

Torun ayrıca, mahkeme sürecinin devam ettiğini ve sondaj çalışmalarına devam edilmesi halinde bölgeye daha kalabalık bir şekilde gelerek demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti.

Eylemler Devam Edebilir
Eğer çalışmalar durdurulmazsa eylemlerin yarın itibariyle devam edeceğini belirten Torun, sürecin takipçisi olacaklarını ve Perşembe Yaylası’nı korumakta kararlı olduklarını sözlerine ekledi.
Şirket Çalışmaları Durdurdu
Halktan gelen tepkiler üzerine geri adım atan Sondaj Firması bugün çalışmadı. Firmanın , mahkeme kararına kadar sondaj çalışması yapmayacağı bildirildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar