ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ /Durak: Trabzon’dan öğrenilecek çok şeyimiz var

Samsun'da bu yıl ikincisi düzenlenen ASKON Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Zirveye katılan satın alma heyetleri, sektör temsilcileri ve uluslararası katılımcılar etkinlikten oldukça memnun kaldılar.

info@karadenizekonomi.com / 27.05.2024

ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ /Durak:  Trabzon’dan öğrenilecek çok şeyimiz var

Özellikle ASKON Samsun ve Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın organizasyona katkıları ve ilgisi takdir topladı.

Zirveye katılan Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, etkinliğin önemine dikkat çekerek benzer etkinliklerin Ordu ve Ünye'de de düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Durak, "Trabzon'dan öğrenilecek çok şeyimiz var. Trabzon havaalanına inen uluslararası uçuşların sayısıyla Ordu-Giresun Havaalanı’na inen uluslararası uçuşların sayısı bambaşka. İşte bu uluslararası uçuşlar indiği sürece biz oradaki hastaları buraya çekebileceğiz." dedi. Durak, sağlık turizmi açısından Ordu’nun büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. "Biz Ordu'daki sağlık paydaşları olarak sağlık turizminin sağlık tarafını zaten yapıyoruz. Burada sadece yeterli donanıma sahip olup turizm tarafından da yeterli donanıma sahibiz. Bunları sadece birbirine birleştirip anlatmak, tanıtmak kaldığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sağlık Zirvesi Çambaşında Yapılsın

Çambaşı'ndaki Wyndham Garden Çambaşı Otelinin sağlık zirvesi açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirten Durak, "Çambaşı'nda yapılan tesis bence turizm için çok önemli bir tesis. Yaz-kış turizmi için önemli. Kış turizminin desteklenmediği noktalarda neden Ordu'nun özel hastaneleri orayı bir sağlık turizmi konaklama alanı olarak kullanmasınlar?" şeklinde konuştu.

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi olarak, 2024 yılı için birçok uluslararası sağlık turizmi fuarına katılım planladıklarını belirten Durak, Bakü’nün ardından, Haziran'da Londra'da, Kasım'da Moskova'da ve Aralık'ta Frankfurt'ta düzenlenecek fuarlara katılacaklarını söyledi. Bu fuarların, uluslararası pazarlarda daha etkin olmalarını sağlayacağını vurguladı. "Yurtdışı fuar katılımları daha etkili oluyor. Londra'ya gittiğinizde Orta Avrupa'nın hepsi orada bulunuyor. Bakü'ye gittiğinizde Rusya, İran, Irak gibi ülkelerden katılımcılar var. Türkiye'deki fuarlarda da önemli katılımlar oluyor ama yurtdışı fuarları daha geniş bir kitleye ulaşmamızı sağlıyor." dedi.

Ordu'da Sağlık Turizmi İçin İş Birliği ve Yatırım Çağrısı

Durak, Ordu’nun sağlık turizmi potansiyelinin geliştirilmesi için tüm sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin iş birliği yapması gerektiğini söyledi. Ordu’da turizm yatak kapasitesinin hala yetersiz olduğunu belirten Durak, "Belki bütün sene boyunca doluluk oranları çok yüksek değil otellerin ama belli dönemlerde %100’ü aşıyor buradaki talep. Onun için o dönemlerin daha iyi geçilmesi için yatırımlar yapılabilir. Bu yatırımlar teşvik edilebilir." şeklinde konuştu.

 

Haber:Asel GÜRSOY

Röpo: Yaren KAYA

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar