Ahşap tekneciliğe dönüş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, hem bölgeye ekonomik girdi sağlamak hem de unutulmaya yüz tutmuş teknecilik mesleğini canlandırmak amacıyla tekne siparişi verdi.

info@karadenizekonomi.com / 6.10.2020

Ahşap tekneciliğe dönüş

Ordu’nun Perşembe ilçesi Mersin Balıkçı Barınağı’nda gelişen teknolojiye rağmen el yapımı geleneksel ahşap balıkçı tekneleri üretilmeye devam ediliyor.

Hem bölgeye ekonomik girdi sağlamak hem de unutulmaya yüz tutmuş mesleği teşvik ederek canlandırma amacıyla tekne siparişi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’Tekne yapan ustalarımız giderek azalıyor. Bu konuda onları hem teşvik etmek hem de yaptıkları işi canlandırmak istiyorum. İki farklı tekne yapımı yaygın durumda. Bunlardan bir tanesi fiber diğeri ise Karadeniz usulü eskiden kalma ağaçtan yapılan tekneler. Ordu’ya gelen misafirlerimizi gezdirmek ve tekne yapımını canlandırmak için eski usul ağaçtan tekneleri belediyemize kazandırmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar