“Eğer bize kulak verselerdi…”

“İkinci OSB ile eş zamanlı tartışmalar yaşandığında Durugöl’de stat yapımı da gündeme gelmişti. İşte o zamanlarda söylemiştim. Stat yapımı için ayırdığınız parayı bize verin biz size bu parayla anahtar teslim OSB’yi yapalım ve sektöre bizim 15 bin işle iş sahası sağlayalım. Bu şu demek oluyordu bugün biz o OSB’yi yapabilseydik bugün Ordu’nun istihdam sorunu çözülmüş olacaktı.”

info@karadenizekonomi.com / 1.12.2020

 “Eğer bize kulak verselerdi…”

Karadeniz Ekonomi Digital Platformları’na konuk olan Ordu OSB başkan vekili Murat Şimşek’ten çarpıcı açıklamalar geldi. “Ordu yeni yatırımlar bekliyorsa mutlaka yeni bir OSB’ye ihtiyaç var” tespitiyle söze başlayan Şimşek, “Ordu OSB’ye baktığımızda bundan 5 yıl sene önce bin 700 olan çalışan sayısı bugün 5 bin kişiye ulaştı. Firma sayısı olarak da yüzde 98’lik bir doluluğa ulaşmış durumdayız. İkinci bir OSB’nin gerekliliğini sadece bu rakamlar bile ortaya koyuyor. İkinci OSB için bazı çalışmalar yapılmıyor değil. Ancak elimizi çabuk tutmalıyız” ifadelerini kullanırken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler’e ayrı bir yer ayırdı: “Sayın Güler, büyükşehir belediye başkanı olarak arsa alımına destek verdi. Şehrimizin abisi olarak olağanüstü çaba harcadığını biliyoruz ve kendisine şükran borçluyuz. Ancak, arsa alınınca iş bitmiş sayılıyor. Oysa, altyapı ve üstyapı çalışmalarının da yapılması gerekiyor. Öyle kolay bir iş değil OSB kurmak. Bugün arsanın parasını verseniz bile iki buçuk yıl sonra ancak kurulum aşamasını tamamlayabilirsiniz. Bu işi halledecek olan da siyasiler.”

İstihdamı artırmanın ve gelişmişliği yakalamanın başka yolu olmadığına vurgu yapan Şimşek, bu anlamda siyasi karar vericilerin bir an önce adım atması gerektiğine işaret ederken bir iddiasını da ortaya koydu. 

Anahtar teslimi OSB pekâlâ mümkün…

 “Doğalgaz, elektrik, suyu nasıl yapacaksınız? Kaldırım ve asfalt yapılacak. Burada siyasilere yönelik bir serzenişte bulunmak istiyorum. İkinci OSB ile eş zamanlı tartışmalar yaşandığında Durugöl’de stat yapımı da gündeme gelmişti. İşte o zamanlarda söylemiştim. Stat yapımı için ayırdığınız parayı bize verin biz size bu parayla anahtar teslim OSB’yi yapalım ve sektöre bizim 15 bin işle iş sahası sağlayalım. Bu şu demek oluyordu bugün biz o OSB’yi yapabilseydik bugün Ordu’nun istihdam sorunu çözülmüş olacaktı.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar