Eşit koşullarda uçmak istiyoruz

Konumlandığı alan itibariyle ülkemizin ve Avrupa’nın denize dolgu ilk ve tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, yoğun talebe rağmen sefer sayısının azlığıyla da kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. Yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca gurbetçiye sahip olan Ordu ve Giresun'un “direkt” uçuş performansını sorgulayanlar arasına Ordu Genç İş İnsanları Derneği de katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 9.07.2021

Eşit koşullarda uçmak istiyoruz

Komşu iki il Samsun ve Trabzon'dan Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına karşılıklı seferler yapılmaktayken Ordu-Giresun Havalimanında bu seferlerin olmamasını manidar karşılayan Ordu Genç İş İnsanları Derneği (OGİD) Başkanı Sadık Bora Çakmak, “kısa süreli de olsa yapılan İzmir ve Antalya uçuşları ile kış aylarında açık olan Kıbrıs uçuşlarının yaz aylarında kaldırılmasını anlamak mümkün değildir. Oysa il dışında veya yurtdışında yaşayan ciddi oranda gurbetçi nüfusa sahibiz. Ordulular ve Giresunlular havayolu şirketlerinin aldığı anlamsız kararlar sonucunda illerine aktarmalı, daha uzun saat diliminde daha fazla para ödeyerek gelmektedir. Bu durum iş dünyasını da olumsuz etkilemektedir. Seferler noktasında üvey evlat gibi davranılan havalimanından bir an önce İzmir, Antalya, Kıbrıs ve yurt dışına direkt uçuşlar başlamalıdır. Bu noktada gerek idarecilerimizin gerek ise havalimanı yönetiminin gerekli girişimleri yaptığını biliyoruz. Onlar da Ordu ve Giresun'un hakkının verilmesi için çaba sarf etmekte. Fakat havayolu şirketleri bu iki ilin hakkını vermemek için direnmekte. Bu noktada hakkımızın verilmesini ve insanların mağdur edilmemesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar