Kayakta ismimizi dünyaya duyuracağız

Ordu Kayak Kulübü Derneği’nin beşinci Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen iş insanı Cem Şenocak, Ordu ve bölgede kayak sporuna ilginin giderek artmasına paralel olarak il turizmine de büyük katkı sağlanacağını ifade etti. Hedef; Ordu merkezli büyük bir turizm hamlesine zemin hazırlamak.

info@karadenizekonomi.com / 9.07.2021

Kayakta ismimizi dünyaya duyuracağız

Şenocak, genel kurulda yaptığı konuşmada önce lokasyon vurgusu yaptı sonrasında da büyük turizm hamlesinin ipuçlarını verdi. Başarılı iş insanı, “30 yıl kadar öncesine dönüp baktığımızda bölgemizin iki büyük kenti Samsun ve Trabzon arasında sıkıştırılmış “adeta” kasaba görünümündeki iki ilden biri olan Ordu’ya yapılan en büyük yatırımların başında denizin üzerine yapılan havalimanı gelmektedir. Ordulular olarak bugünlerde aynı ölçekte bir başka projeyi daha hayata geçirmenin heyecanını yaşamaktayız. Önümüzdeki yıllarda tıpkı Bursa’nın Uludağ’ı, Kayseri’nin Erciyes’i gibi Ordu da Çambaşı Kayak Merkezi ile ulusal anlamda bilinirliğe sahip olacak ve ilerleyen zamanlarda da tüm dünya Ordu merkezli bu büyük turizm hamlesine tanıklık edecektir” ifadelerini kullandı.

Sivola Hotel Deluxe’te sona doğru

Yapımı devam eden Sivola Deluxe Hotel’in tamamlanmasını büyük bir heyecanla beklediklerini söyleyen Şenocak, “hayata geçen bu proje ile aynı zamanda ilimizin gençliğine kış sporları anlamında büyük bir faaliyet alanı açılıyor olması benim ve benim gibi düşünen Ordulu iş insanlarımızın büyük heyecanıydı. Çünkü, kayak merkezine oldukça hâkim bir alanda yapımı devam eden Sivola Deluxe Hotel de kent turizmine farklı bir ivme katacak. 80 odalı tesis, turistik gezi yapan kafileyi ağırlayabilecek bir kapasiteye sahip olmanın yanı sıra kayakçılar için önemli bir rahatlık olarak ayağından kayağı çıkarmadan otele inebilmeyi ve kayarak telesiyeje ulaşabilmeyi de sağlıyor. Modern teknoloji olanakları ile hizmet vermeye yönelik projeye değerli mimarımız Ahmet Tercan’la imza attık. 500 kişi kapasiteli konferans salonu, yarı açık ve kapalı yüzme havuzu, SPA, sauna ve hamamı ile otelimizi 2021 kış sezonuna yetiştirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz” dedi.

Duyarlılık gösterdiğimiz taleplerimiz var

Bölgede var olan potansiyeli yukarıya taşımak için bazı duyarlılıkları ve talepleri olduğunun altını çizen Şenocak, “bu bağlamda basınımızla, sivil toplum örgütlerimizle, siyasi kurumlarımızla, vekillerimizle, vilayetimizden, sayın bakandan ve büyükşehir belediye başkanımızdan taleplerimizi de iletip duyarlılıkla isteklerimizi beklediğimizi bilmenizi isterim. Bu oteli ve tesisi olabileceğinin en iyisini tasarlayarak hayata geçirmek istiyoruz. O nedenle hem basın kuruluşlarından hem de Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden benzer duyarlılıkları bekliyoruz. Buraya gelecek misafirlerimizin konforu için Çambaşı’nda doğalgaz kullanımını önemsiyoruz. Basit bir teleski ile misafirlerimizi iki bin metre yükseklikten üç bin metreye ulaştırarak Gönderiş Tepesi’ne yapılacak pistin kar kalitesi ile buluşturup kayak süresini uzatmayı amaçlıyoruz. Havaalanından kış sporları merkezine helikopterle ulaşımı sağlamak gibi fantastik bir planımız var. Bunun için kayak tesisi içerisine bir helikopter pisti yapılması da öncelikli taleplerimiz arasında. Ordu-Çambaşı yolundaki iyileştirme çalışmalarının hızlandırılması yaz ve kış turizmi için çok önemlidir. Dolayısıyla bunun takibini de yapıyoruz. Gölet bölgesinin üst tarafına yapılacak futbol antrenman sahaları da Çambaşı’na ayrı bir kimlik kazandıracaktır” sözleriyle iddialarını ortaya koydu.

Çambaşı ortakları olarak biz neler yapacağız?

Konuşmasında iş adamları olarak kendilerinin de bazı sürpriz girişimleri olacağından söz eden Şenocak, şu ipuçlarını verdi: “Otelimizin içerisindeki konferans salonu ve havuz gibi kullanım alanlarına buz pateni pisti eklemek bu sürprizlerden biri olacak. Acemi kayakçılar için küçük bir parkur oluşturma da aynı şekilde… 2010 yılında kurulan Ordu Kayak Kulübü Derneği olarak başta Fevzi Turan hocamız olmak üzere tüm üyelerimizle birlikte hiçbir maddi menfaat beklemeden özveriyle çalışarak ilimize kayak sporunu sevdirerek, milli kayakçılar yetiştirmek, okullarda bununla ilgili çalışmalar yapmak üniversite ile işbirliği geliştirmek istiyoruz. Bundan sonra yeni oluşan yönetim kurul ile beraber aynı amaç uğruna bütün üyelerimizle birlikte ilk günkü enerjiyle çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız Ordu Çambaşı Kayak Tesisi’ni dünyaya duyurmak ve sadece kış aylarında değil yazın da ilimizin turizmine katkı sağlamak olacaktır.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar