Ordu Rotary Kulübü’nde gıda güvenliği konuşuldu

Gıda sistemini tehdit eden COVİD 19 ve iklim değişikliğinin gıda güvencesinin yanı sıra gıda güvenliğini etkileyen tehlikeler üzerinde etkisi olacağına dikkat çeken Gıda Mühendisleri Alaybeyoğlu ve Karakaş, ’’Çözüm için gıda ve tarım politikaları yeniden gözden geçirilmelidir’ ’dedi.

info@karadenizekonomi.com / 20.10.2021

Ordu Rotary Kulübü’nde gıda güvenliği konuşuldu

Toplumsal konulara yönelik bilgi ve farkındalığı arttırmaya yönelik etkinlikler düzenleyen Ordu Rotary Kulübü 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle, Ordu Gıda Mühendisleri Odası Temsilcisi Funda Alaybeyoğlu’nu ağırladı. Alaybeyoğlu üretimden tüketime kadar gıda sisteminin işleyişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SÜRDÜREBİLİRLİK TEHDİT ALTINDA

İklim değişikliğinin yarattığı koşullar hava koşullarının, gıda üretimini, güvenliğini ve çevresel sürdürebilirliği tehdit ettiğini anımsatan Alaybeyoğlu, ’İklim değişikliği ve bölgemizde ki afla toksin gibi hastalıklar ve pandemi süreci üretimden tüketime kadar tüm işleyişi etkiliyor’ ’diye konuştu.

GÜVENLİK AÇIKLARI VAR

Gıda Mühendisi ve aynı zamanda Rotary Kulübü Başkanı Hakan Karakaş ise gıda sisteminde gıda kaybı ve israfa neden olan birçok zorlu konu olduğunu vurgulayarak’ ’Gıda üretim kontrol sistemlerinde ciddi anlamda güvenlik açığı var, işletme denetimleri çok yetersiz kurumsal firmalar bu dengelere dikkat etseler bile merdiven altı üretim yapan onlarca işletme var. Kaliteli gıdaya erişebilmemiz için gıda sisteminin yeniden düzenlenmesi gerekir’ ’dedi.

ASEL GÜRSOY / KARADENİZ EKONOMİ 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar