Self servis yıkama

Giderek gelişen oto yıkama pazarında yurt genelinde 72 bin reyonluk araç yıkama istasyonuna ihtiyaç olduğu hesabından hareketle pastadan pay almak isteyen makine mühendisi iki girişimci arkadaş Hakan Okur ve Kuntay Yılmaz ile ortakları Hayati Okur, Ordu’da yeni bir yatırıma imza attı.

info@karadenizekonomi.com / 24.11.2020

Self servis yıkama

Ülkemizde trafiğe kayıtlı motorlu taşıt sayısı 23 milyon 753 bin 664’dür. Normal şartlarda, hemen her gün kullanıldığı varsayılan bu araçların düzenli olarak iki haftada bir yıkanması önerilmektedir. Yani basit bir hesaplamayla yılda toplam 617 milyon 595 bin defa araç yıkaması yapılmaktadır. Bu nedenle ki oto yıkama sektöründe gittikçe genişlemekte olan bir pazar olduğunu görülmektedir.

KJet Makine İmalat firması çatısı altında 2017 yılında “jet araç yıkama” sistemini Hayati Okur, Kuntay Yılmaz ve Hakan Okuri Ordu’da hayata geçirdiler. Günümüz ekonomik koşullarında daha tasarruflu olması nedeniyle jeton sistemli oto yıkama ve süpürme sistemlerinin tercih edildiğini fark eden üç girişimci, kendi imalatları olan jet araç yıkama sistemleri ile insanlara isterlerse jeton sistemi ile kendi araçlarını kendilerinin yıkayabilecekleri ya da yıkatabilecekleri bir olanak sunarak başarılarını kanıtladılar.

Hayati ve Hakan Okur ile Kuntay Yılmaz, başarı hikâyelerini şu sözlerle anlattılar: “Ordu’da son birkaç yılda sadece bir tane jet araç yıkama istasyonu vardı. Sonra sayıları giderek arttı ve genişleyen bir pazar olarak ilgi gördü. Böylece şehrimizde yeni ve farklı bir iş alanı oluştu. Yani bir anlamda şehrin ekonomisine katkı sunduk. Bu oto süpürge sistemimiz ile üretim için iddialı bir şekilde Türkiye pazarına girmeyi hedeflemekteyiz.”

Oto süpürge sistemleri

Kjet Makine İmalat firmasının Ordu’ya kazandırdığı tesiste, filtresiz oto süpürge sistemleri de kendi üretimleri olarak sisteme dâhil edildi. Piyasadaki diğer oto süpürgelerden farklı olarak filtresiz oto süpürge sisteminde 2 bin 500 adet oto süpürme işlemi sonunda dahi hiçbir bakım ve temizlik ihtiyacı doğmadan çalışması ciddi bir avantaj olarak görülmekte. Filtresiz oto süpürge sisteminin en önemli ve diğer süpürgelerden ayrılan özelliği, hiçbir şekilde temizlik gerektirmemesi ve eleman ihtiyacı olması ile alternatifsiz bir sistem olarak dikkat çekiyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar