Şenocak, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Etkinliği Düzenledi

Fındık işçi kampındaki fındık işçilerinin çocuklarının eğitim görmesini, eğlenmesini ve vakit geçirmesini sağlamak üzere oluşturulan etkinlikte açıklamalar yapan Şenocak A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Yiğit Şenocak, devlet, üretici ve sanayici olarak top yekûn şekilde çocuk işçiliğinin karşısında olduklarını ve Türk fındığının hasta edilmesinde hiçbir şekilde çocuk işçi çalıştırılmadığını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 27.08.2021

Şenocak, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Etkinliği Düzenledi

2012 yılında kısa adı ILO olan Uluslararası Çalışma Örgütü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaklığında mevsimlik fındık tarımında en kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğinin sona erdirilmesine yönelik olarak başlatılan proje, her geçen hasat döneminde daha anlaşılır hale geliyor. Bu konuda son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Şenocak Gıda yine aktif olarak sahada yer aldı ve üstlendiği misyonu adeta bir çocuk şenliğine dönüştürdü. Çeşitli oyunlar ve danslarla başlayan son etkinlik oyuncak dağıtımı ve eğitim kitlerinin verilmesiyle tamamlandı. Uluslararası, ulusal ve yerel paydaşların bir araya gelerek mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarını çocuk işçiliğinden uzaklaştırmak ve eğitimlerini desteklemek amacıyla müfredata bağlı yapılan eğitimin başarıya ulaşmasından büyük haz duyan Şenocak Gıda fındık tarımında çocuk işçiliği algısını yok etmeye kararlı olduklarını belirtti.

 

Fındığın Karadeniz Bölgesi ve Türkiye’nin en stratejik ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Yiğit Şenocak; “Fındığın en büyük sıkıntıları bakımı ve hasat kısmı. Hasat işlerini halletmek için bölgemize dışardan işçi gelmek zorunda. Dışardan gelen aileler yanlarında çocuklarının da getirmek mecburiyetindeler.  Memleketlerinde çocuklarını bırakmıyorlar. Bu bölgede yaşayan insanlar olarak sanayiciler, üreticiler fındıktan geçimimizi sağlıyoruz ve Türk fındığının kötü şekilde anlatılmasına müsaade edemeyiz. Türkiye fındıkta çocuk işçi çalıştırıyor haberleri tamamen asılsızdır. Bizler çocuk işliğine hayır diyoruz. Kimlik kontrolü yaparak bahçelere alım yapıyoruz. Bizler özel sektör olarak üzerimize düşen görevler olduğunun farkındayız ve üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalışıyoruz. Valiliğimiz, belediyemiz ve milli eğitim müdürlüğümüzle sürekli birlikte hareket ederek projeler oluşturmaya gayret ediyoruz. Buraya aileleri ile gelen çocuklara sahip çıkmak bizim görevimiz. Bugün buraya gelen ekibin içinde prensesler, palyançolar, oyucularımız var. Burada oyunlar oynanıyor. Çocuklara eğitimler veriliyor. Burada çocuklar her gün ayrı ayrı etkinliklerle geçiriyor” açıklamalarını yaptı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar