Anadolu ÜPAK’dan Çarşamba Ticaret Borsası’na Ziyaret

Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu (Anadolu ÜPAK) Genel Müdürü Ali Cem Suca tarafından, Samsun Tarım Fuarı 2024 kapsamında, 19 Mayıs Konferans Salonunda, Lisanslı Depoculuk, Ürün İhtisas Borsacılığı ve Aracılı Sistem başlıklı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 21.10.2024

Anadolu ÜPAK’dan Çarşamba Ticaret Borsası’na Ziyaret


Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Oda-Borsa başkanları ve genel sekreterlerin katılım gösterdiği, Anadolu ÜPAKın aracılı sistemi ve Lisanslı Depoculuğun güvenirliği hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı sonrasında Genel Müdür Suca ve Anadolu ÜPAK yetkilileri, Çarşamba Ticaret Borsasını ziyaret ederek, Borsa meclisine Anadolu ÜPAKın işleyişi ve oluşum süreci hakkında bilgiler aktardı.

Anadolu ÜPAK’dan Çarşamba Ticaret Borsası’na Ziyaret

Çarşamba Ticaret Borsası’nda gerçekleşen ziyarette Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Ali Cem Suca, Takas Operasyon Yönetmeni Sayın Yavuz İncel, Mali İşler Yönetmeni Nilgün Yüksel, Samsun Ticaret Borsası Akreditasyon ve Kalite Müdürü Elif Mercan Ünyeli ve İdari İşler ve Satın Alma Sorumlusu Mervi Mahmut Der yer aldı.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı temsilen Meclis Başkanı Hacı Toraman, akabinde Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan, Hüseyin Işık ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin iştirak etti.

Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu’nun Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nda (TÜRİB) işlem yapacaklar için aracı bir kurum olduğunu ifade eden Genel Müdür Suca, birkaç ay içerisinde sistemin faaliyete geçeceğini aktardı. Suca, “113 Ticaret Borsası’nın 31 ile iştirak içerisindeyiz. İçinde bulunduğumuz bu yeni oluşumun tarımın geleceğine yön vermesi adına çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Ürün depolarımızın açılması ile tarım ürünleri birer yatırım aracı olarak değerlendirilebilecek” ifadelerine yer verdi.

Ziyarette Karadeniz Bölgesini etkisi altına alan kahverengi kokarca zararlısının ilerleyen yıllarda yol açabileceği sorunlar ve tarım ürünleri verebileceği zararlar da ayrıca masaya yatırıldı.

Meclis Başkanı Toraman, Anadolu ÜPAK ve Samsun Ticaret Borsası heyetinin ziyaretleri için memnuniyetini dile getirirken, Genel Müdür Suca, Anadolu ÜPAK ve Samsun Ticaret Borsası yetkilileri misafirperverliklerinden dolayı Meclis Başkanı Toraman ve ÇTB meclisine teşekkür etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar