ÇTB Başkanı Yılmaz; Bölgemiz kokarca tehlikesi ile karşı karşıya

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Samsun’un tüm ilçelerinin kahverengi kokarca tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu vurgulayarak tüm kurumların ortak bir paydada buluşarak mücadeleye dahil olması gerektiğini ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2024

ÇTB Başkanı Yılmaz; Bölgemiz kokarca tehlikesi ile karşı karşıya

Çarşamba Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaretlerde fındıkta son yıllarda ortaya çıkan kokarca zararlısının fındık mahsulüne verdiği ekonomik zarar masaya yatırıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çarşamba Olağanüstü Genel Kurulu'nda ilçe başkanlığına seçilen Temel Baş ve CHP heyetini ağırlayan Başkan Yılmaz, gerçekleşen seçim sonrası Temel Baş ve heyetini tebrik ederek Çarşamba’da yürütülecek çalışmalar için başarılar diledi. Gerek fındık sezonu öncesi gerekse sezonda fındığın değerinin korunması adına atılan siyaset üstü adımları taktir ettiğini söyleyen başkan Yılmaz, fındığın korunması adına atılacak adımlarda kokarca zararlısı ile mücadelenin önemine vurgu yaparak, kokarca böceğinin kontrol altına alınmadığı taktirde bölgede önemli bir üretim kaybının yaşanabileceğini ifade etti. Yılmaz, “İlçemiz için ortak gayemiz Çarşamba’da yürütülen çalışmaların daha kapsamlı hale getirilerek üreticinin mağduriyetinin giderilmesi yönünde olmalıdır. Tüm kamu kuruluşları, STK’lar ve siyasi partiler üreticinin sesine ortak olmalıdır” sözlerine yer verdi.

Samsun ve Çarşamba’da yapılan sivil toplum çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunduğu Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Hüseyin Avni Özdemir’i ağırlayan Başkan Yılmaz, fındığın yalnızca Çarşamba’nın ekonomik değerini değil kültürel değerini de temsil ettiğini söyleyerek, Çarşamba’nın kültürel mirasına sahip çıkılması için ortak bir mücadele gerektiğini vurguladı.

Kokarca zararlısı için yapılan mücadeleyi değerlendiren Başkan Yılmaz, “Mücadelenin dozunun mutlaka artırılması gerekmektedir. Geçtiğimiz yıl da dile getirdiğimiz gibi bu zararlı için toplu bir seferberlik sürdürülmeli. Kokarca zararlısına büyük oranda bir çözüm getirilmezse bölgemizin en değerli ürünü fındık tehlike altına girecektir” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretlere, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyesi Onur Bahattin Yılmaz, Mehmet Çalışkan, Hüseyin Işık ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin iştirak etti.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaret sonrası Başkan Yılmaz nezaket ziyaretlerinden ötürü Başkan Baş, Başkan Özdemir ve Parti ile Dernek heyeti temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür etti.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar