Samsun Turist Akınına Hazırlanıyor! 16-18 Mayıs'ta Heyecan Dorukta!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi, "2. İkiztepe Sağlık Zirvesi"ni düzenlemeye hazırlanıyor. Zirve, 16-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek ve sağlık sektörü temsilcilerini bir araya getirecek.

info@karadenizekonomi.com / 13.05.2024

Samsun Turist Akınına Hazırlanıyor!  16-18 Mayıs'ta Heyecan Dorukta!

ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, zirveyle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'den ve 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcının beklendiğini belirtti. Devletin desteğiyle gerçekleşecek olan zirvenin uluslararası boyutta önemli bir platform olacağı vurgulandı.

Doğru, zirvenin amacını açıklarken, sağlık sektöründe hizmet ihracatının artırılmasını hedeflediklerini ve geçen yıl yapılan zirvenin ardından Samsun'da sağlık turizminde yaşanan artışa dikkat çekti. Bu yılki hedeflerinin, sağlık turizmi alanındaki hacmi 30 milyon dolara çıkarmak olduğunu ifade etti.

Samsun'un Uluslararası Sağlık Arenası

Zirve programının detaylarına değinen Doğru, Samsun'daki en iyi doktorları ve sağlık branşlarını uluslararası alım heyetlerine tanıtmayı planladıklarını ve bu sayede sağlık hizmeti ihracatını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

‘’Buyursunlar, gelsinler çünkü burada büyük bir şenlik var. 16, 17, 18 Mayıs'ta Samsun'da ciddi bir turist akını olacak ‘’ diyen Doğru,zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen kuruluşlara teşekkür ederek özellikle Ticaret Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Turizm Derneği SASTUT, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, ve üniversitelerin desteklerinden dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

Zirve boyunca Samsun'da düzenlenecek etkinliklere de değinen Doğru, 19 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan kutlamalara zirve katılımcılarını da davet ederek, etkinliğin birlikte kutlanmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

 

Asel GÜRSOY

 

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar