Murzioğlu: Salgına rağmen hız kesmedik

Rakamsal verilerle 2020 yılı içinde yürüttükleri faaliyetleri değerlendiren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, salgına rağmen hız kesmeden hizmetlerine devam ettiklerini ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 9.02.2021

Murzioğlu: Salgına rağmen hız kesmedik

Murzioğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, “Çok zor bir yılı geride bıraktık. 2020’ye coronavirüs yön verdi. Bütün planlarımız bir anda değişti. Aşılanma sürecinin başlaması ile beraber yeni yıldan umutlarımız var. Öncellikle hizmet veren bir kuruluş olarak, hizmet ortamımızda üst düzey tedbirler aldık ve çalışma planlaması oluşturduk. Bu zamana kadar bulaş sorunu yaşamadık. 7/24 online işetişim altyapısı ile bin 550 üyemizin sorusunu anında cevapladık.” ifadelerine yer verdi.

“50 firmamıza profesyonel ihracat danışmanlığı verdik.” diyen Murzioğlu, ihracatın artırılmasına yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında şunları söyledi: “İhracata yönelik işlemlerin gerçekleştirilmesine destek verdik. 2020 yılında 34 bin 771 adet Dolaşım ve Menşe Belgesini elektronik ortamda onayladık. Üç tane B2B organizasyonu gerçekleştirdik, 34 firmamızla eşleştirdik. 10 firmamıza inovasyon analizi yaptık. 13 firmaya dış ticaret istihbaratı sağladık, 70 binden fazla potansiyel ithalatçı firma bilgisi paylaştık. Fiziki buluşmaları erteledik ama üyelerimizi bilgilendirme çalışmalarına ara vermedik. 2020 yılında Samsun ve Türkiye ekonomisinin analiz edildiği 50 tane yayın ürettik. Üyelerimize yönelik 25 eğitim, webinar düzenledik. Üyelerimize bu zor zamanda destek olabilmek adına TOBB Nefes Kredisine katkı verdik. Dünya büyük bir sınavdan geçiyor, bizde bunun bize getirdiklerine uyum sağlayarak faaliyetlerimize çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2020 yılını bu bağlamda başarıyla tamamlamamıza katkı veren herkese teşekkür ediyorum”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar