Teleski  ve T-Bar yeni kayak sezonuna yetişmeli

Çambaşı Kayak Merkezi’ndeki kayak faaliyetlerinin aksamaması için Teleski ve T-Bar’ın gerekli olduğunu açıklayan Ordu Kayak Kulübü Derneği ve Çambaşı Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Mehmet Şenocak, Teleski- T-Bar’ın yapılıp yeni kayak sezonuna yetişmesi gerektiğini vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 28.02.2022

Teleski  ve T-Bar yeni kayak sezonuna yetişmeli

Ülkemizin önemli kayak merkezleri arasında yerini almaya başlayan Çambaşı Kayak Merkezi, Ordu’nun kış turizmi ve kar sporları için önemli merkez olarak görülüyor.

Çambaşı Doğa tesislerinde bulunan Kayak Merkezinin kış turizmi ve kar sporları için önemli bir merkez olduğunu söyleyen Cem Şenocak, “Karadeniz bölgesinin en önemli kış turizm alanı olması münasebetiyle geçmiş yıllarda yeni açılmış olmasına rağmen adından her daim söz ettirmiştir. Her yıl yeni yatırımlar ve hizmet kalitesi ile artık Ülke genelinde adından söz ettirmeye başlamıştır” dedi.

Ordu Kayak kulübünün Çambaşı doğa tesislerinin kuruluşunda önemli katkılarda bulunduğuna değinen Cem Şenocak, “Çambaşı doğa tesislerinin daha aktif kullanılması, Uluslararası kış turizm merkezleri arasında yerini alması, yıl 3 ay değil 12 ay tesisin kullanılmasının sağlanması maksatlı çalışmalarını her halükarda sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Çambaşı doğa tesislerinin bu günlere gelmesinde, her geçen gün yapılan yenilikler ile Doğa ve Kış turizmcilerinin gözdesi olması için yapılabilecek tüm yatırımların yapılmasından kaçınmayan Vali Tuncay Sonel’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Orbel yetkililerine ve tüm ilgili birimlere Ordu Kayak Kulubü yönetimi ve üyeleri, ayrıca Çambaşı Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu adına teşekkür eden Cem Şenocak, “Doğa spor ve turizminin yıl 12 ay yapılabilecek bir alana sahip Çambaşı Doğa tesislerinin, zor coğrafi yapı ve zor iklim koşullarında büyük bir özveri ile hizmet vermeye çalışan girişimciler ve çalışanları vermiş oldukları takdire şayan hizmetlerinden dolayı tebrik ederiz” dedi.

İklim değişiklikleri ile birlikte kış turizminin de sezon süresinin Çambaşı doğa tesislerinde de kısaldığını ifade eden Cem Şenocak, “Geçmişte Ekim veya Kasım ayında kayak sezonu başlayıp, Nisan ayına kadar 5 ay kayak sezonu sürer idi. Şimdi ise Ocak, Şubat ve Mart ayları içinde 2 veya 2,5 ay kayak sezonu olmaktadır” açıklamasında bulundu.

Kayak faaliyetleri 1800 rakım ve üzerindeki dağlarda yapılmakta olduğundan aşırı rüzgârdan dolayı mekanik tesislerden Gondol ve Telesiyejlerin çalışmasını olumsuz yönde etkilediğini de sözlerine ekleyen Cem Şenocak, “2 adet telesiyej hattının da rüzgar hızının 60 Km’nin üzerine çıkması münasebetiyle 2,5 aylık kayak sezonu süresince 1 ay güvenlik nedeniyle çalıştırılamaması, kayak faaliyeti için gelen sporcu ve turistleri olumsuz etkilemektedir. Ciddi maliyetlere katlanarak Çambaşı doğa tesislerine kayak yapmak için gelen sporcu ve turistlerin faaliyet yapamadan geri dönmelerine neden olmaktadır. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için bir Teleski ve T-bar yapılması çok düşük maliyetle mümkün ve elzemdir” diyerek Teleski ve T-bar yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Ocak 2022 ayında telesiyejlerin aşırı rüzgardan dolayı 14 gün ya kısmi hizmet verdiği ya da hiç hizmete alınamadığını da hatırlatan Cem Şenocak, bu durumun kayak yapmayı etkilediğini söyledi. Başkan Güler ve ORBEL A.Ş. yetkililerine seslenen Cem Şenocak, Teleski ve T-Bar yapılmasının 2022-2023 kayak sezonuna yetiştirilmesini talep etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar