Trabzon’a lazımsa Fatsa’ya elzem

Fatsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muammer Küçüköksüz, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na seslenerek Fatsa Çevre Yolunun acilen yapılması gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 23.05.2024

Trabzon’a lazımsa Fatsa’ya elzem

Fatsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muammer Küçüköksüz, Fatsa Çevre Yolu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na seslendi. Uraloğlu’nun geçtiğimiz günlerde ‘Trabzon’da araç geçişi 90 bine dayandı Trabzon Çevre Yolunu tamamlamalıyız’ şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Küçüköksüz, Fatsa’daki durumun daha acil olduğunu söyledi.

BİR GÜNDE 18 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Ordu araç geçişi ile ilgili küçük bir araştırma yaptıklarını aktaran Küçüköksüz, “Nisan ayında Ordu Nefise Akçelik Tüneli’nden 67 bin araç geçiş yapmış. Mayıs ayının 7’inde  Ordu Nefise Akçelik Tüneli’nden 17 bin 970 araç geçiş yapmış. Bu sadece 1 günlük araç geçişi. Fatsa ile ilgili rakamlara ulaşamadık ancak buradan rahatlıkla kıyaslama yaparak durumu görebiliriz. Yani daha yoğun.” dedi. 

FATSA TRABZON’UN İKİ KATIDIR

Fatsa’nın bugünkü yol halinin hem Fatsa’nın hem de Karadeniz’in araç trafiğini kaldırmadığını ifade eden Küçüköksüz, “Eğer Trabzon’da günlük araç geçişi 90 bine dayanıyorsa Fatsa bu rakam bunun en az iki katır. Fatsa’da o zaman 180 bin araç geçişi var demektir. Çünkü Artvin’den, Gümüşhane’ye bütün araçlar Fatsa’dan gelip geçmektedir. “ şeklinde konuştu. 

FATSA KARADENİZ’DE DAHA ACİL

“Ben Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’na seslenmek istiyorum.” diyen Küçüköksüz, Fatsa Çevre Yolu en az Trabzon Çevre Yolu kadar gereklidir. Hatta Fatsa Çevre Yolu sadece Fatsa’ya değil bütün bir Karadeniz Bölgesine hizmet vereceği için hepsinden daha gereklidir. Bu yol ötelenmemeli bu yola öncelik verilmelidir. Geçen her zaman içinde buradaki sıkıntı büyümekte ölümlü ve yaralamalı kazaların sayısı artmaktadır.“ diye konuştu.

FATSA DAHA FAZLA BEKLEYEMEZ

Küçüköksüz sözlerini şöyle tamamladı: Fatsa Çevre Yolu’na bugün başlansa yapımının biterek hizmete girmesinin 10 yıl alacağı ifade ediliyor. Ben bu 10 yıl içerisinde Fatsa trafiğinin alacağı hali tahmin bile edemiyorum. Fatsa, Çevre Yolu olmadan 10 yıl içinde katlanarak artacak trafiği taşıyamayacaktır. O zaman da daha fazla can ve mal kayıpları yaşanacaktır.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar