Türkiye’de Bir İlk Trabzon’da Yapılıyor! Sona Yaklaşıldı

Türkiye’de ilk kez bir gölü korumak için yapılan çökeltim havuzunda sona yaklaşıldı

info@karadenizekonomi.com / 6.08.2024

Türkiye’de Bir İlk Trabzon’da Yapılıyor! Sona Yaklaşıldı

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Sera Gölü için yapımına başlanılan çökeltim havuzunda sona yaklaşıldı. Kente gelen yerli ve yabancın turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan Sera Gölü’nü korumak için hayata geçirilen proje ile rüsubat nedeniyle oluşan kirliliğe kalıcı çözüm bulunması ve su bulanıklığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Sera Gölü Dört MevsimKorunacak

DSİ 22. Bölge Müdürlüğünden Sera Gölü’nde hayata geçirilen çalışma hakkında yapılan açıklamada, “Trabzon sera gölü çökeltim havuzu inşaatında sona doğru... Ülkemizin önemli turizm destinasyonlarından biri olan, Trabzon Sera Gölü’nde başlatılan çökeltim havuzu inşaatı devam ediyor. Ülkemizde ilk kez bir gölü korumak amacıyla yapılan çökeltim havuzu sayesinde, bu doğa harikası gölün eşsiz güzelliğinin dört mevsim korunması hedeflenmektedir.”  ifadelerine yer verildi.

Sera Gölü Turizm Sezonuna Yetişecek Mi?

3 gözden oluşacak çökeltim havuzuyla göl, berraklaştırılıp, doğal haliyle yerli ve yabancı misafirlerini ağırlayacak.  DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmanın bu turizm sezonunun sonuna doğru tamamlanması planlanırken, 2025 yılında Sera Gölü’nün en temiz haliyle misafirlerini ağırlaması bekleniyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar