Yöresel ürünlerle ekonomiye katkı
TOBB-Trendyol işbirliği projesi ile Trabzon’da bin 400 satıcının ürünleri e-ticaret şekli ile pazarlanıyor.
info@karadenizekonomi.com / 14.04.2022
TOBB E-Ticaret Meclis Başkanı Acar, “Üretimi teşvik eden sistem aile ekonomilerine de kazandırıyor.”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Trendyol işbirliği ile başlatılan “Yöresel Ürünler Programı” çerçevesinde Trabzon’dan bin 400 satıcının ürünleri E-ticaret sistemi ile pazarlanıyor.
Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ve TOBB E-Ticaret Meclis Başkanı Ozan Acar başkanlığındaki heyet Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ı ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundular.
Ozan Acar, Yöresel Ürünler Programı çerçevesinde Trabzon’da bin 400 satıcının ürünlerini ülkenin dört bir yanına pazarladıklarını belirterek, “Bu sayısının çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Yörede üretilen irili ufaklı ürünleri müşterileri ile buluşturarak sadece işletme bazında değil, aile ekonomisi şekliyle de insanımızın gelirlerini arttırmanın çabası içindeyiz. Özellikle de coğrafi işaretli ürünlere olan talep bu programla artıyor. Üretimi teşvik eden bu sistem ile aile ve ülke ekonomisine kazanım sağlanıyor” dedi.
Çağlayan Çetin de, Türkiye’nin dört bir yanındaki esnaf ile evinde kendi çapında gıda, giysi ve alet üretimi yapanların üretimlerini e-ticaret üzerinden tüketici ile sağlıklı bir sistem ulaşım sistemi ile buluşturduklarına dikkat çekerek, ticarete ve talebe konu olan her türlü satış için emin bir ulaşım sistemi ile hizmet verdiklerini bildirdi.
TTB Başkanı Eyyüp Ergan da, sistemin başta fındık ve çay olmak üzere coğrafi işareti olsun olmasın çeşitli yöresel ürünlerden yapılan imalatların tüketimini arttırdığını tespit ettiklerini belirterek, özellikle kırsal kesimde kendi geçimini sağlayabilecek şekilde üretim yapanların, bu sistemi kullanarak pazarlama yapmaları ile gelirlerini arttırdıklarını, bunun da köyden kente göçün önlenmesinde bile etkili olduğunu söyledi.