- ·Son yıllarda ABD ve Avrupada oldukça popüler hale gelen bentonit kil, ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Karadenizdeki en büyük rezerv ise Ünye ve Fatsada bulunuyor. Bölgede sanayicilik yapan Ünye Madencilik İşletmesinin sahibi Hamit Tecer, bölgede 250 ile 450 milyon ton arasında bir rezervin varlığını bildiklerini söyledi.
MADDİ DEĞERİ NEDİR?
- ·Ham olarak yurtdışına satarsanız, tonu 25 -30 dolar arasında. Kedi kumu, deterjan, kâğıt, seramik bentoniti gibi işlenmiş olarak satarsak bin dolara kadar çıkacak. Sağlık bentoniti olarak yaparsak tonu 20 bin dolar. Bentonitin dünyada en çok kullanıldığı alan insan ve hayvan sağlığı. Kansere karşı yapılan çalışmalarda bundan sonra daha çok duyacağız.
ÜNYE OSB 30 YILDIR BEKLİYOR
- ·Yıllardan beri büyük bir ayıbımız var. 1988de geldik buraya. Organize Sanayi Bölgesi için bir organizasyon vardı. 30 yıl geçti hala yapılacak. Bu bir ayıptır. Üç ayrı zamanda girişimler oldu ama yapılamadı. OSB olmayan bir yerde ekonomi ve sanayiden söz edemezsiniz. Ünye çimentoyu çıkartın bizi de çıkartın geriye ne kaldı.
Çok Okunanlar
Fiskobirlik'ten Giresun'a dev yatırım: 17 milyon dolarlık fındık tesisi hayata geçiyor
OTSO Başkanı Karlıbel: “Gerçek Usule Geçiş Esnafa Yıllık 75 Bin TL Ek Yük Getirecek”
ORDUSİAD Kasım Ayı İş Geliştirme Toplantısında Türkiye ve Bölge Ekonomisi Masaya Yatırıldı
Çambaşı, National Geographic Listesine Girdi: “Artık Dünya Bizi Konuşuyor”
TOBB’un Fatsa’ya Armağanı Özel Eğitim Anaokulu Açıldı
Ordu’nun İlk Gastronomi Merkezi Misafirlerini Ağırlamaya Devam Ediyor
MÜSİAD Ordu’dan THY’ye sert tepki: “Bölgenin ihtiyaçları görmezden geliniyor”
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-12-06 09:12
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 283,00 TL |
| ORDU | 283,50 TL |
| DÜZCE | 283,50 TL |



